Belen´den Romanya´ya biyoçeşitlilik ve çevre için işbirliği

Belen Kaymakamlığı´nın ortağı olduğu Erasmus+ “#urban GreE+n” adlı projenin başlangıç toplantısı Romanya´da gerçekleştirildi

HATAY 17.06.2022 17:43:54 0
Belen´den Romanya´ya biyoçeşitlilik ve çevre için işbirliği

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Belen Kaymakamlığı ortaklığında, Romanya´dan Asociația Sportivă Romișcare Derneği koordinatörlüğünde Slovakya, Romanya ve Türkiye´nin katılımıyla Erasmus+ Gençlik Alanında Küçük Ölçekli Ortaklıklar kapsamında “#urban GreE+n” projesinin başlangıç toplantısı 10 Haziran 2022 tarihinde Romanya´nın başkenti Bükreş´te yapıldı.
Söz konusu projenin Kültürel faaliyeti kapsamında Birinci Dünya Savaşı´nda Romanya´da şehit düşen askerlerin defnedildiği Türk şehitliği ziyaret edildi.

Proje Koordinatörü Yeliz Sevim, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin biyoçeşitlilik ve eko-çevre faaliyetleriyle ilgili bilgi ve becerilerin arttırılmasına yönelik olduğunu belirtti. Sevim, 1 Mayıs 2022´de başlayan ve 31 Temmuz 2023´e kadar uygulamaları devam edecek proje kapsamında katılımcıların biyoçeşitlilik ve çevre üzerine çalışmalar yapacağını kaydetti.

Sevim, projenin temel hedefleri ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “Biyoçeşitlilik ve çevre üzerine oluşturulacak kitapçık 600 gence ulaştırılacak ve ücretsiz olarak “Belen Kaymakamlığı Proje Ofisi” grubunda erişime açılacak. Türkiye, Slovakya ve Romanya´da çalışma ziyaretlerinde iyi uygulama örnekleri 36 uzmana gösterilecek. Sivil Toplum Örgütleri, dernekler ve yerel yönetimler arasında koordinasyon ve iş birliği sağlamanın da temel hedefler arasında olduğunu sözlerine ekleyen Sevim, yine proje kapsamında; Romanya´dan 4 Slovakya´dan 4 kişinin katılımıyla Ağustos 2022´de Türkiye´de çalışma ziyareti düzenleneceği, projenin ve fikri çıktıların tanıtımının yapılacağı çoğaltıcı etkinliklerin (kapanış toplantıları) Romanya´da, Slovakya´da ve Türkiye´de yapılacağı kaydetti.

Belen Kaymakamı Sayın Hayrettin Baskın da dünyada bulunan yaşam formlarının çeşitliliği olan biyoçeşitliliğin, insanların yaşamlarını sürdürebilmesi için yaşadıkları çevrede, daha temiz su ve havanın, verimli toprakların, besinlerin ve diğer gereksinimlerinin karşılanması için önemli olduğunu ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00