Belen´e 3 bin tonluk su deposu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Hatay´ın her yerine ayrım yapmadan içmesuyunu güçlendirme hizmetlerinin sürdürüldüğıünü belirtti.

GÜNCEL 20.07.2018 11:02:13 0
Belen´e 3 bin tonluk su deposu

İskenderun/SES

 HATSU´dan yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Belen ilçesinin zor arazi şartlarına rağmen süren çalışmalar ile kanalizasyon ve içme suyu sorununa son veren ekipler, ilçe genelinin ihtiyacını karşılayan temiz içme suyunu tek bir depodan dağıtımının yapılması amacıyla başlattığı büyük proje hızla ilerliyor. Belen´in Halilbey Mahallesi´nde yapımına başlanan içme suyu deposunun ilçe genelindeki su sıkıntısına son verilecek. Üç bin tonluk olan su deposunun yapımının ardından dört adet daha farklı kapasiteli depoların yapılacak. Halilbey Mahallesi´nden Sarımazı Mahallesine kadar bulunan bütün mahalle sakinleri proje sayesinde kesintisiz ve sağlıklı bir içme suyu kullanacak. Projenin tamamlanması ile yeni depodan da döşenen yeni hatlara su iletiminin sağlanacak.'

Atik´teki motor pompası yenilendi
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelerde bulunan terfi istasyonları, su depoları, su kuyularında ve sondaj yapılan bölgelerde bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını da duyurdu. Yazılı açıklamaya göre, HATSU mobil ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla ilçelerde oluşan arızaları önlemek ve tesislerin durmaması adına bakım onarım yapıldı. Açıklamada, 'Yapılan modernizasyon çerçevesinde Belen ilçesine bağlı Atik Mahallesi´nde bulunan 4 Nolu su kuyusunun motor pompasının yenilendiği ayrıca elektrik panolarında bakım yapıldı. Vatandaşların içme suyundan kesintisiz bir şekilde yararlanması adına verilen mücadelenin devam edecek' ifadesine yer verildi.


Anahtar Kelimeler: hbb

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07