Belen´e Dağlık-Karabağ Parkı

Belen Belediyesi, kentte Azerbaycan Caddesi ve Dağlık-Karabağ Parkının açılışını yaptı. Belen´in Fatih Mahallesindeki açılış töreni Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva´nın katılımıyla gerçekleşti.

GÜNCEL 21.09.2018 10:27:05 0
Belen´e Dağlık-Karabağ Parkı

İskenderun/SES

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Hatay eski Milletvekili Mehmet Soydan, AKP Belen İlçe Başkanı Abdullah Önder, AKP Belen Kadın Kolları Başkanı Meltem Çelik, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı açılış töreninde, iki ülkenin milli marşları ve Kuran-ı Kerim okundu.
Açılışta konuşan Belen Belediye Başkanı Vurucu, 'Kandaş ülkemiz Azerbaycan´ın dirençli bölgesi Dağlık-Karabağ´ın adını verdiğimiz parkımızın ve Azerbaycan caddesini açıyoruz. Dağlık-Karabağ bölgesi Azerbaycan için her zaman önemini koruyan bir bölge olmuştur. Hala tam anlamıyla çözüme kavuşmamış bu hassas konuda, kardeş ülkemizin tarihinde yüzlerce insanın ölümüne sebep olan ve böylesine derin bir yara açmış elim olaylardan büyük üzüntü duyarken, yıllar önce Hatay´ın Anavatana katılması için savaş vermiş milletimiz gibi Dağlık-Karabağ için savaş vermiş ve veriyor olan Azerbaycan´ın da haklı davasında sonuna kadar yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Bakü´nün Ermeni ve Bolşevik çetelerinin elinden kurtuluşunun 100. yılında kahraman komutan Nuri Paşa´yı ve onunla birlikte yüzlerce insan için savaşıp mücadele eden kahraman islam ordusunun cesur şehitlerini minnetle anıyorum. Dağlık-Karabağ Parkı ve Azerbaycan Caddesinin açılış töreninin Türk ve Azerbaycan kardeşliğinin bir kez daha pekişmiş olmasını temenni eder, Azeri kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu ve onlarında desteğini ülke olarak hep arkamızda hissettiğimizi belirtmek isterim' dedi ve Azerbaycanlı Bahtiyar Vahapzade´nin 'Azerbaycan Türkiye' adlı şiirini okudu.
Daha önce Belen´e geldiğinde belediye başkanı Vurucu´dan kente Dağlık-Karabağ Parkının kurulmasını istediğini ve bugün o sözün yerine geldiğini ifade eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva da şunları söyledi: 'Parkın özelliği, gelecek kuşaktaki çocuklar bu parka geldiğinde Dağlık-Karabağ neresidir, sorusunu soracak ve dedelerimizin, atalarımızın neler yaptığını öğrenip bilmek isteyecek olmalarıdır' dedi. Kafkas İslam Ordusu´nun teşkili ve Bakü´nün kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutlayan Paşayeva, 'Nuri Paşa´nın başkanlığında Kafkas İslam Ordusu, Azerbaycan Cumhuriyeti kuruluşlarının davetiyle geldi. Birlik ve beraberlik içerisinde o soykırımlar durduruldu. Bakü işgalden kurtarıldı ve Azerbaycan Cumhuriyeti´nin payitahtı Bakü oldu. Bu yolda birçok şehitlerimiz oldu.'
Dağlık Karabağ´ın sadece Azerbaycan´ın değil Türkiye´nin de meselesi olduğunu belirten Paşayeva, 'Vatan coğrafyamızın her tarafından Hatay´dan, Edirne´ye, Kars´tan, İstanbul´a kadar dedelerimiz orası bizim vatanımız acı çeken bizim insanımızdır bilinciyle gelmişler ve hayatlarını da feda etmişler. Çanakkale´ye zor günlerimizde buralara gelen yüzlerce Azerbaycanlı dedelerimiz ve Azerbaycan´a giden dedelerimiz kardeşlik esasını ortaya koymuşlar' diye konuştu. Paşayeva, 'Türkiye´nin düşmanı bizim de düşmanımız, Azerbaycan´ın düşmanı da Türkiye´nin düşmanıdır. Türkiye´nin gücü bizim gücümüz, bizim gücümüz de Türkiye´nin gücüdür. O yüzden birliğimizi daha da artıracağız ki bu bölgede daha da huzurlu olcağız. Haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı daha güçlü adımlar atarak üzerimizde oynanan büyük oyunları durduracağız' dedi ve açılışa katılanlarıAzerbaycan´a davet etti.
Kurdele kesimi yapılarak açılan Dağlık- Karabağ ve Azerbaycan caddesi yöne halkının kullanımına sunulduş milletvekili ve Vurucu ile beraberindekiler parkı da gezdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19