Belen´e ´Kültür Han´ projesi

Belen´e planlanan Kültür Han projesine ön onay verecek olan, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Hasan Batum ve üyelerine, Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Serhat Akçan tarafından Belen´de tanıtım brifingi verildi. A

HATAY 1.02.2018 17:45:15 0
Belen´e ´Kültür Han´ projesi

 

Adana´dan gelen Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu heyeti, Belen´i değiştireceği belirtilen Kültür Han´ın konumlanacağı Belen Pazar alanında inceleme de yaptı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Belen Belediyesi işbirliğiyle, pazar alanında yapılması planlanan Kültür Han projesinin tanıtım toplantısına katılan Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Batum ve kurul üyelerine, Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Serhat Akçan, Hatay İl Kültür Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu tarafından, yapılacak proje hakkında bilgi verildi.
Projeye ilişkin değerlendirmede bulunan Vurucu, 'Belen adına çok önemli bir projeye Kültür ve Turizm Bakanlığının imzasıyla atıyoruz. bu proje, Belen´in çehresini değiştirecek. Abdurrahman Paşa Türbes ve Kabaaltı´nı gün yüzüne çıkararak, tarihi değerleri atıl vaziyetten kurtararak, hak ettiği değeri verme çabasındayız. Belen Kültür Han´ın yapımının tamamlanmasının ardından, esnaf, halka daha güzel şartlarda hizmet de sunacak. Han içerisinde müze, kütüphane, konferans salonu, sineman, pazar yeri bulunacak olan ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek bir kültür kompleksini hayata geçirebilmenin çabası içerisindeyiz. Yerel yöneticiler olarak, ilçe adına kalıcı eserler bırakma çabasındayız. Belen Kültür Han Projesini biran önce hayata geçirmenin çabasındayız' dedi.


Anahtar Kelimeler: Belen Kültür projesi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22