Belenli gençlerden Türk Gecesi

Belenli gençler, Hırvatistan´daki Türk gecesinde ülkelerini müzik, dans ve yemekleriyle tanıttılar.

EĞITIM 30.03.2018 10:03:28 0
Belenli gençlerden Türk Gecesi

İskenderun/SES

Erasmus+ Gençlik Değişimleri Projesi kapsamında, Hırvatistan Udruga Studio B Derneği ve Belen Kaymakamlığı işbirliği ile yürütülen “Let Me Think About It” adlı Gençlik Değişimi proje buluşması Hırvatistan´ta gerçekleştirildi. Projede 6´sı Türkiye´den olmak üzere Slovenya, Litvanya, Polonya ve İspanya ülkelerinden toplam 36 katılımcı yer aldı.

Belen Kaymakamlığı´ndan yaygın eğitim metotları eşliğinde yaratıcılık, aktif dinleme olgusu, kişisel gelişim, hedef belirleme, toplumda kendini ifade etme gibi konular üzerinde interaktif gerçekleştirilen proje uygulama sürecine ilişkin yapılan açıklamada, 6´sı Türkiye´den olmak üzere Slovenya, Litvanya, Polonya ve İspanya ülkelerinden toplam 36 katılımcının yer aldığı belirtildi.

Müzik, dans ve yemekle tanıttılar
Ülkelerin kendilerine ait kültür gecelerinde katılımcıların farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduğu Hırvatistan programında, düzenlenen kültür gecelerinin birine de belenli öğrencilerin evsahipliği yaptığı, müzik, dans ve yemeklerin öne çıktığı Türk gecesinde katılımcıların, Türkiye hakkında daha önce bilmedikleri birçok farklı şeyi keşfetmenin heyecanını yaşadığı ifade edildi.

Kaymakam Aydın: Önemli aşama kaydettiler
Köy ve okul ziyaretlerinin de gerçekleştirildiği Hırvatistan programıyla ilgili Kaymakam Abdulaziz Aydın, projenin tamamlandığını hatırlatarak, “Bu proje sayesinde katılımcılar kritik düşünmenin günlük hayatımızdaki yeri ve önemi, yaratıcılığın kişisel gelişimimize katkıları gibi konularda önemli bir aşama kaydettiler” dedi.
Erasmus+ projeleri sayesinde ilk defa yurt dışına çıkma fırsatı elde eden gençlerin hayatlarında farkındalık oluşturulduğunu ifade eden Kaymakam Aydın, projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen başta Proje Koordinatörü Yeliz Sevim olmak üzere tüm çalışma grubunu kutladı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04