Belgeler, bu yıl ´ücretsiz´

TOBB MEYBEM ve İTSO heyeti İskenderun OSB Bölgesinde faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret ederek alınması gereken zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında bilgi verdi.

GÜNCEL 23.02.2019 09:36:29 0
Belgeler, bu yıl ´ücretsiz´

Nesrin Geyik/İskenderun

 TOBB MEYBEM A.Ş. Genel Müdürü Saygın Baban ve İTSO heyetinin İskenderun Organize Sanayi Bölgesindeki işletmelere yaptığı ziyarette, yöneticilerle sohbet etti ve belge hakkında bilgi aktardı. Ak-Çelik Boru Sanayi fabrikasını ziyaret edip, firmanın yönetim kurulu başkanı Abit Erol ve fabrika çalışanlarıyla bir araya gelen TOBB MEYBEM A.Ş. Genel Müdürü Baban, “2015 yılında Çalışma Bakanlığı tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması zorunla hale getirildi. İTSO bünyesinde de temsilcilik ofisimiz faaliyetine başladı. Bölgemizdeki firmalarımıza daha hızlı hizmet edebilmek adına çalışmalar yapılmakta. Firmalarımızın bu imkânlardan faydalanmaları, zorunlu olan bu belgeleri bir an önce almaları kendi iş sağlığı ve güvenliği açısından hayati önem taşımaktadır. Bu hizmetlerden faydalanılması işletmelerimiz için avantajdır. 2019 yılına kadar ücretsiz olan bu uygulama yıl sonundan itibaren ücretli hale gelecektir. Özellikle vinç operatörü kaynak ve ağır sanayide çalışan ve 117 iş kolunda faaliyet gösteren işletmelerimizin Mesleki Yeterlilik belgesi almaları gerekmekte. Her çalışanın belgesi olması gerekiyor. Mesleki yeterlilik belgesi bir nevi ehliyet görevi görmektedir' dedi.
Ziyarete teşekkür eden Ak-Çelik-Boru Sanayi A.Ş. YK Başkanı Abit Erol da, “İşletmemizde çalışanlarımıza yönelik gerekli belge alınması için hassas hareket ediyoruz. Uygulama işletmelerin menfaatine. İşletme olarak bizler, ´önce iş sağlığı ve iş güvenliği´ diyoruz. İşyerinde çalışanlarımıza yönelik alınması gereken mesleki yeterlilik belgesi konusunda bir çalışma yaparak, sizlerle birlikte çalışmaktan mutluluk duyarız' dedi ve belgelendirme çaışmasının şimdilik ücretsiz olmasını da güzel bir çalışma olarak niteledi.
Heyet, İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde gaaliyet gösteren Güven Makine Sanayi fabrikasını da ziyaret ederek firmanın YK başkanı Cemil Kirmit´e bilgi verdi. Kirmit, 'İhracatçı firma olduğumuz için bizlerin bu belgeleri alma zorunluluğu var. Biz belgelerimizi aldık. Kaynakçı, montaj, boya, ustalarımız alınması gerekli belgeleri aldı' dedi.

Belgeler verilmeye başlandı
İTSO TOBB MEYBEM ve ABİGEM iş birliğiyle imzalanan Mesleki Yeterlilik Belgesi İş protokolü kapsamında yapılan sınavları kazananlara belgeleri verildi. İskenderun´da faaliyet gösteren oto galeri, metal sanayi, emlak ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren işletme sahiplerine belgeleri verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00