'Benim için Atatürk' konferansı

Hatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 'Benim için Atatürk' konulu konferans düzenledi.

GÜNCEL 1.11.2019 10:26:19 0

Antakya/SES

 Antakya´daki HATMEK Salonunda yapılan konferansa, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adnan Özkaya, Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, Atatürkçü Düşünce Derneği Antakya Şube Başkanı Kezban Kuran, Hatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ile HBB daire başkanları, öğretmen ve öğrenciler de katıldı.
Cumhuriyet´in, Mustafa Kemal Atatürk´ün Türkiye´ye hediye ettiği en büyük değer olduğunu ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Özkaya, bu emaneti en güzel şekilde korunması gerektiğini belirtti. Hatay Kent Konseyi Başkanı Kimyon da 'Milli mücadele ve Kurtuluş Savaşı ile de temelleri atılmış olan Cumhuriyet Bayramı´nı kutlamak için sizler ile bir araya geldik. Cumhuriyet, eşitlik, özgürlük, seçme ve seçilme hakkı, laiklik, demokrasi ve hukuk devleti olma yolunda kurulmuş devlet yönetimi biçimidir. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı´nda bizlere bu güzel toprakları emanet eden, modern ve bilimsel anlamda geleceğimize ışık tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum' değerlendirmesini yaptı. “Atatürk sizin için ne ifade ediyor” üzerine sokak röportajının izlendiği konferansta Atatürk şiirleri de okundu. Atatürk ve Cumhuriyet´in konuşulduğu konferansta, eğitim uzmanı Seyfullah Kayman, Mustafa Kemal Atatürk´ün eğitimle ilgili yenilikleri hakkında bilgiler verdi, Emine Çolak ise Atatürk´ün hayatını anlattı; Göksel Kaya ise zeybek oynadı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22