‘Benim Okulum Benim Sanayim´

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla, DOĞAKA 2019 Yılı İmalat Sanayisine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında ‘Benim Okulum Benim Sanayim” pro

GÜNCEL 12.03.2020 10:50:38 0
‘Benim Okulum Benim Sanayim´

İskenderun/SES

 Verilecek eğitimlere hem proje kapsamındaki konularda çalışan, hem de çalışmak isteyen herkes katılabilecek.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürürlüğe giren projeyle ilgili bilgi veren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, Tümay Makina, Kahraman Sarsılmaz Makina ve Yıldırım Ahşap firmalarının projenin iştirakçileri olduğunu belirtti. Proje kapsamında, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine CNC Torna Simülasyon, Pnömatik - Elektropnömatik, Otomatik Kumanda, CNC Plazma Kesim, Kaynak Simülasyon ve 3D Akıllı Yazıcı laboratuvarlarının kurulacağı bilgisini de aktaran Yıldırım, laboratuvarlarda İTSO ve iştirakçiler bünyesinde çalışanlara teknolojik gelişmelere paralel Otomasyon, CNC Kodlama, 3D üretim, Plazma Kesim, makina bakım onarım eğitimleri verileceğini, öğrencilerinin de bu eğitimleri alarak bölgenin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamada önemli rol üstleneceklerini kaydetti.

Proje açılış toplantısında sanayileşme ve eğitim ilişkisini değerlendiren İTSO Başkanı Levent H. Yılmaz ise bilim ve teknoloji alanlarındaki ilerlemelerin, sanayinin yüksek nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyacı artırdığını söyledi. Verilecek eğitimlere hem bu konularda çalışan, hem de çalışmak isteyen herkesin katılabileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, “Ben de, teknik ve mesleki eğitimin geliştirilmesi amacını taşıyan bu projenin, çok önemli olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Yılmaz, şunları ifade etti: “Sanayi kuruluşları, çalışanlarının mesleki tecrübe, bilgi ve becerisine ek olarak, teknolojinin yakından takip edilmesini ve yenilikçi metotların benimsenmesini, temel şart olarak talep etmektedir. Bilindiği üzere, mesleki eğitimin temel amacı endüstrinin ihtiyaç duyduğu nitelikte bireylerin yetiştirilmesidir. Ayrıca mesleki eğitim kişilerin, pratik deneyim ve pratik problem çözme yeteneğini geliştirmekte, nitelikli iş gücü ve uzmanlık vasıfları kazanmasında büyük rol oynamaktadır. Tüm sanayi devi ülkeler tarafından, mesleki okullaşmaya önemli ölçüde yatırımlar yapıldığı bilinmektedir. Dünya genelinde, mesleki eğitimin kalitesinin artırılması, bu eğitim modelini daha dikkat çekici hale getirerek iş dünyasına katkıda bulunmak için yeni düzenlemeler yapıldığı gözlenmektedir. Ülkemizde de, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından, mesleki ve teknik eğitimin özendirilmesi ile niteliğinin artırılması amacıyla, çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalardan biri olarak, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, 2019 Yılı İmalat Sanayisine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, Benim Okulum Benim Sanayim projesi bölgemizde hayata geçirilecektir.“Benim Okulum Benim Sanayim” projesinin temel amacı, mesleki eğitim kurumlarının sanayi ile arasındaki işbirliğini artırmak, imalat sanayisinin ihtiyaç duyduğu eğitici personel, usta öğretici, çırak ve öğrenci yetiştirilmesini sağlamak ve yenilikçi üretim yöntemlerine uygun mesleki eğitim altyapısını oluşturmaktır.”
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Menal Zubarioğlu, projenin mali ve teknik yapısı ile ilgili bilgi verdi. Zubarioğlu, “Projenin uygulama süresi 12 ay olup, bütçesi 475.687 TL.dir. Bütçenin Yüzde 90´ına tekabül eden 428.115 TL. ajansımız tarafından finanse edilecektir” dedi.
Projesi tanıtım toplantısına, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İskenderun OSB Başkanı Ayhan Tosyalı, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt, İTSO meclis üyeleri, sanayiciler ve iş dünyasından temsilciler, Esnaf Oda Başkanları, İlçe Milli eğitim müdürleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, müdür yardımcıları katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57