‘Berfin Özek davasından vazgeçti´

2019´un Ocak ayında yüzüne kezzap dökülen Berfin Özek şikayetinden vazgeçti. Kasten yaralama suçundan toplam 13 yıl ceza alan Casim Ozan Çeltik, yeni yasal düzenleme ile serbest kalabilir.

GÜNCEL 9.04.2020 15:35:51 0
‘Berfin Özek davasından vazgeçti´

İskenderun´da Berfin Özek, (20) yüzüne asit döken ve bu suçtan 13 yıl hapis cezasına çarptırılan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik (23) hakkındaki şikayetinden vazgeçti.

Berfin Özek, İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı başvuruda Casim Ozan Çeltik hakkındaki davasından vazgeçtiğini, davadaki vekilleri Av. Mehtap Sert ile Av. Nevzat Ercan´ı azlettiğini belirtti. Berfin Özet, “Davamdan vazgeçmem nedeniyle Casim Ozan Çeltik ile ilgili tüm davalarımdan vazgeçiyorum. Gereğini yüce mahkemenizden arz ederim” dedi.

Kadın Platformu: Hiçbir çalışmasında yer almayacağız
Hem davanın takipçisi, hem de ülke genelinde dayanışma ortamı oluşturan ve tedavisine katkı veren İskenderun Kadın Platformu, yazılı açıklama ile Berfin Özek´le ilgili hiç bir çalışmada yer almayacaklarını kaydetti. Kadın Platformunun açıklaması şöyle: “Zaruri açıklamamızdır, Bizler İskenderun Kadın Platformu olarak kurulduğumuz günden beri bir çok kadın ve çocuk davalarının takipçisi olduk, olmaya devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddet asla kabul görülemeyecek seviyeye gelmişken bu mücadelemize ket vurulmasına asla müsaade etmeyeceğimizi bildiriyoruz. Hepinizin yakından takip ettiği Berfin Özek davasında bizler ilk günden itibaren her türlü desteği vermiş bir çok kadın örgütleriyle birlikte dayanışma içerisinde olduk Berfin´i asla yalnız bırakmayarak her koşulda yanında olup tedavisini olabilmesi, hayallerini yaşayabilmesi için var gücümüzle çalışma yaptığımız kamuoyunca bilinmektedir.Ancak gelinen süreçte Berfin´in kendi iradesiyle şikayetinden vazgeçtiğini bildirmesi üzerine bizler affetmesinin hukuki ve sağlık yönünden sonuçlarını kendisine bildirmemize rağmen kendisi bu iradesinde ısrar ettiği için bizlerde ‘´öldüren sevgi istemiyoruz´´ şiarımıza ters düştüğünden ilkelerimizden asla taviz vermeyerek, bu saaten sonra Berfin Özek le ilgili hiç bir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.”

/resimler/2020-4/9/1839457362026.jpg


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00