Berfin´in ailesi şikayetini sürdürüyor

2019´un Ocak ayında yüzüne kezzap döken eski arkadaşını affederek, onunla evlenmek istediğini belirten Berfin Özek şikayetinden vazgeçti, ancak ailesi şikayetini sürdürdü.

GÜNCEL 10.04.2020 14:53:03 0
Berfin´in ailesi şikayetini sürdürüyor

İskenderun/SES

 Kasten yaralama suçundan toplam 13 yıl ceza alan Casim Ozan Çeltik, yeni yasal düzenleme ile serbest kalabilir. Berfin Özek, İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı başvuruda Casim Ozan Çeltik hakkındaki davasından vazgeçtiğini belirterek, “Davamdan vazgeçmem nedeniyle Casim Ozan Çeltik ile ilgili tüm davalarımdan vazgeçiyorum. Gereğini yüce mahkemenizden arz ederim” ifadesine yer vermişti. İskenderun Kadın Platformu ise dün yaptığı açıklamada, şikayetinden vazgeçen Berfin´le ilgili hiç bir çalışmada yer almayacaklarını duyurmuştu.

Aile, şikayetini çekmedi
İskenderun Kadın Platformu bugün yaptığı açıklamada, Özek ailesinin avukatlara vekalet verdiğini ve şikayetini sürdürdüğünü ve hukuki sürecin devam ettiğini açıkladı.
Platformun açıklamasında şunlara yer verildi: '08/04/2020 tarihinde asitli saldırı mağduru Berfin Özek in şikayetinden vazgeçmesi ve bununla ilgili yaptığımız basın açıklamasında niyetimizden farklı algılamalar oluştuğu için yeni bir açıklama yapmaya zorunluluğu hissettik. İskenderun Kadın Platformu olarak hem erkek yargıya hem toplumsal cinsiyet rollerine, hem erkek egemenliğine karşı bu dayanışmayı örerken bu süreci yürütürken zorlandık. Bu olayda şiddet karşısandaki tavrımız salt Berfin le tanımlanacak bir mücadele değil. Bu süreci örerken zorlandık, yıprandık Diğer şiddet olaylarındaki gibi dört dörtlük öremedik. Eksik kalan kısımlar muhakkak vardır. Çünkü biz kampanya ile sosyal medyayı deneyimlemiş olduk. Bu süreç kendimizi sorguladığımız ve burdan öğrenerek çıkmak istediğimiz bir süreçtir. Bizler erkek yargıya ,tüm toplumsal cinsiyet mekanizmalarına karşı birlikte daha nasıl güçlü olabiliriz. Burda sorgulanması gereken şey bir kadının faili affetmesi değil. Tüm toplumsal rollerin yargının af yasasından yararlanarak çıkacak onlarca failin bu şiddetin devlet eliyle nasıl devam ettirilmek istendiği gerçeği. Bunu yol arkadaşlarımızın eleştiri ve katkılarıyla sürdüreceğiz. Biz dün Fatma´nın, Esra´nın, Beren in katillerinin cezalandırılması için, Havva´nın şiddet karşısında öz savunma hakkının meşruluğunu ispatlamak için, babası tarafından öldürülün Mert´in katilinin ceza almasını sağlarken, trans arkadaşımız cezaevinde ötekileştirilmesin diye uğraşırken hep bu şiarla hareket ettik. Gelecekte de bunun için mücadeleye etmeye devam edeceğiz. Dün aile ile görüşüldü. Aile bugün sabah vekalet verdi. Hukuki süreç devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de aile ile sanığın cezalandırılması ve Berfin´in bu süreci sorunsuz atlatması için gerekenin yapılması konusunda yan yana durmaya devam edeceğiz. Kadın dayanışması yaşatır.'
Öte yandan Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Meclis Genel Kurulu´ndaki infaz düzenlemesinde konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Berfin´in avukatlarıyla konuştum, ‘Berfin bu yasayla beraber kendi yüzüne asit atan eski erkek arkadaşının dışarı çıkacağını ve kendisine bir daha kötülük yapacağını düşünerek böyle bir dilekçe yazmaya mecbur kaldı´ dediler” açıklamasını yaptı. Berfin´in eski avukatı Mehtap Sert ise İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan´la görüşme yapmadıklarını belirtti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00