Beslenme odaklarına yiyecek bırakıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, hayvan hakları konusunda yaptığı çalışmalarla, nitelikli, somut çözümlerle sokak hayvanlarını koruma altına almayı sürdürdüğünü bildirdi.

7.01.2017 11:42:02 0
Beslenme odaklarına yiyecek bırakıldı

İlde, belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan hayvan korumacılığının sergilendiğini belirten Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezbahaneler, Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Hatay Doğa ve Yaşam Derneği işbirliği ve Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerini kapsayan hayvanları besleme etkinliği gerçekleştirildiğini duyurdu.

HBB´den yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Hayvan severler, beslenme etkinliği için Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin belirttiği odak noktalarına soğuk kış günlerinde yardım bekleyen hayvanlar için el birliği ile yola koyularak beslenme odaklarını yerleştirdiler. Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ve hayvan sever gönüllülerin destekleriyle yaklaşık 900 kilo kırıntı tavuk ile 100 kilo kuru mama beslenme odaklarına bırakıldı.'

Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli de, soğuk kış günlerinin etkisiyle gıdasını karşılayamayan özellikle yavru hayvanların ölebileceğini ifade etti. Karaahmetli, bu konuda yöre halkının duyarlılık göstermesini, yemeklerini çöpe atmak yerine temiz bir kap içinde çöp kenarlarına veya hayvanların beslenebilecekleri uygun yerlere bırakılmasının, bir hayvanın canını kurtarılabileceğini belirtti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23