'Beslenme programı aynı olmamalı'

İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren Gelişim Hastanesi, Kadınlar Günü kapsamında sağlık üzerine söyleşi düzenlendi.

SAĞLIK 11.03.2019 09:57:28 0

İskenderun/SES

 Hastanede düzenlenen söyleşiye, diyetisyen Eray Albayrak ve klinik psikolog Gamze Uygun Ekenel, kadınların beslenme ve duygu durumlarına yönelik bilgi verdi. Söyleşiye katılanlardan iki kişiye, diyetisyen ve psikologdan bir seans ücretsiz danışmanlık hizmeti verileceği açıklandı.
Klinik Psikolog Ekenel, “Bir kadının yetişkinlik, menopoz ve sonrası en etkin dönemleri. Kadınların hayatını evreleri değil, hormonları yönetmektedir. Özellikle gençlik ve yetişkinlik dönemlerinde bu hormonlar sürekli salgılanıyor ve kadınların ruh hali bu anlamda değişebiliyor. Kadınlar bu sebepten ötürü hormonlarına bağlı yaşıyor. Regl dönemi öncesinden, menopoza doğru hormonların vücutta azalmasına bağlı yaşanan ruhsal değişikliklerin, menopozla birlikte ortaya çıkan sıkıntıların nedeni de östrojen ve progestoron hormonları. Menopozdan sonra bu iki hormonun vücuttan geri çekilmesiyle kadında yaşlanma süreci başlar ve hastalık riski artar. Bu nedenle kadınların hormonlardan etkilenmiyor denmesi, doğalarına aykırıdır” değerlendirmesini yaptı.
Kadınların, hayatının her alanında kendini özel ve farklılıkları dikkate alınır hissetmek istediğini belirten diyetisyen Albayrak da şunları söyledi: 'Beslenme programları da bir başkası ile aynı olmamalı. Yaşam şartları, alışkanlıklar, sevilip sevilmeyenler ile her kadın bambaşka bir bireydir. Her kadın bedenine hak ettiği özeni göstermelidir. Buna ilk adımı, diyetini özelleştirmekle başlayabilir. Yemek, sadece yaşam sürdürmek için var olan bir eylem gibi görülmemeli. Çünkü yemek; sosyalleşmek, iyi veya kötü hissetmek, birlik içinde olmak, keyif almak demektir. Kendine özgü bir beslenme programı benimseyen her kadın, sağlıklı besinlerin sağlığı iyileştirici ve mutlu edici sihrinden faydalanabilir. Kadınların her çağında ayrı beslenme protokolleri devreye girmekte. İnsülin direnci, PKOS, tiroit problemleri, konstipasyon, gebelik, menopoz ve daha birçok faktör, beslenmede çeşitlilik yaratabilir. Kozmetik ürünlerden çok sağlıklı yaş alabilmek adına besinlerin etkinliği, metabolizmanızın canlılığı, yeterli ve dengeli beslenme durumu, rutin tetkikler ve doktor kontrolleri yapılacaklar listenizde ilk sırada yer alması gerekenler.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23