"Beyanname, özgür yaşam hakkını ilan etmektedir"

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Cumartesi günü kutlanacak. 10 Aralık, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilmesi nedeniyle, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor.

GÜNCEL 8.12.2022 15:10:00 0

İskenderun/SES
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Cumartesi günü kutlanacak. 10 Aralık, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 1948 tarihinde kabul edilmesi nedeniyle, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. 
İskenderun Kaymakamı  Murat Sefa Demiryürek, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünün 74. yıldönümünde insan hakları konusunda toplumsal bilincin ve farkındalığın artmasını, hak ve özgürlüklerin gözetildiği, ayrımcılığın ve insan hakları ihlallerinin olmadığı, sevgi ve saygının hâkim olduğu bir dünya dileğinde bulundu. Kaymakamı Demiryürek, Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında yaptığı açıklamada şu değerlendirmeyi yaptı: "Beyanname, insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. İnsanlar farklı ırklardan ve kültürlerden gelebilir, farklı değerlere sahip olabilirler. Bunun sonucu olarak ülkeler ve toplumlar elbette birbirinden farklı olacaktır. Bütün farklılıklara rağmen, insanlığın ortak paydası, bireylerin doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlüklerdir. Elbette insanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır. Tarih boyunca dünyanın neresinde olursa olsun her türlü zulme ve hukuksuzluğa karşı çıkarak 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturunu kendine şiar edinen devletimiz; muasır medeniyet seviyesinin de üstüne çıkma hedefi doğrultusunda demokrasimizin daha ileri standartlara kavuşması, tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanması için önemli reformları hayata geçirmeye devam etmektedir. Ülkemiz bu anlayışla, geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasi, insan hakları, saydamlık, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19