BİK Şube’den Hatay ziyareti

Basın İlan Kurumu (BİK) Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı ve şube memurlarından Burak Nüzhet, İskenderun ve Antakya’da resmi ilan alan yerel gazete ve internet haber sitesi sahipleri ve yöneticileri ile biraraya geldi.

GÜNCEL 19.10.2023 14:34:00 0
BİK Şube’den Hatay ziyareti

6 Şubat depremlerinin ardından yerel gazetelerin ihtiyaç ve sorunlarının da ele alındığı bilgilendirme toplantılarında konuşan Dr. Oranlı, Hatay’ın depremde ağır bir yıkım yaşadığını, bölgede gazetecilik mesleğinin zor şartlar altında yürütüldüğü bildiklerini kaydetti. Mesleğin işlevi ve sorumluluklarına işaret eden Oranlı, Hatay basınının depremin yaralarını sararak yayın hayatına başladığını gözlemlemekten mutlu olduklarını söyledi.

Alandan ve mesleğin zorluklarının içinden geldiğini hatırlatan Dr. Oranlı, “Maalesef bölgemiz ateş çemberi. Bombalar altında habercilik yapan ve yapmaya çalışan meslektaşlarımız bulunuyor. En fazla orada birinci sırada sağlık çalışanları, ikinci sırada ise gazeteciler vardır. Gazetecilik mesleğinin zor şartlar altında yapıldığını yakından bilen biri olarak bu mesleğin ayakta tutulmasını istiyoruz. Gazetecilik mesleğinin kutsal bir görevi vardır. O da bilgilendirmedir. Dolayısıyla mesleğin yerleşik geleneklerine uygun hareket edilerek gazetecilik yapılması yerel basını daha da güçlendirecektir. Günümüzde artık internet gazeteciliği ön planda yer almaktadır. Gazeteciliğin geleneklerine uygun hareket edildiğini görüyoruz. Bu anlamda kısa süre içerisinde Hatay basınının toparlandığını görmek bizleri çok memnun etti. Bizler Basın İlan Kurumu olarak elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Hatay çalışma programında yayın kuruluş ve derneklerini ziyaretlerde BİK Adana Şube Müdürlüğü Personeli Burak Nüzhet, gazetelerin düzenleme, bildirim ve teknik yönden yerine getirmeleri gereken uygulamalarla ilgili bilgi verdi.

BİK Adana Şube Müdürü Oranlı, iki günlük Hatay ziyaretleri kapsamında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Can'ı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz’ü, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’i, Kırıkhan Kaymakamı Fikret Dağ, Başsavcı Osman Öztürk’ü de ziyaret etti.
 


Anahtar Kelimeler: Hatay ziyareti

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19