Bilgili, başkanlığa başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi´nin (AKP) geçen hafta yapılan genel kurulla göreve getirilen B. Bestami Bilgili başkanlığındaki yeni yönetimi, dün İskenderun Seçim Kurulundan mazbatasını alarak görevine başladı.

SİYASET 22.02.2018 10:49:06 0
Bilgili, başkanlığa başladı

Akın Bodur/İskenderun

Parti binasında düzenlenen devir-teslim töreninde, 23 aydır görev yapan AKP İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, ilçe başkanlığı görevini Bilgili´ye teslim etti. Bodur ve Bilgili, parti binası önünde kurban kesimi sonrası parti binasına birlikte çıktı. Kesilen kurbanın kentin Dumlupınar mahallesindeki öğrenci yurdu ve kuran kursuna gönderildiği açıklandı.

Devir teslim parti binasında
AKP ilçe başkanlığı görevini Beyazıt Bestami Bilgili´ye teslim eden Ayhan Bodur, görev değişimini, ´kan değişimi, bayrak yarışı´ olarak niteledi.
Partisinin hafta sonu yaptığı ve yeni yönetimini belirlediği kongrenin ilçe, il, ülke ve müslüman coğrafyasına hayırlı olması dileğini ifade eden Bodur, 'Güzel ve anlamlı olan, yönetimde görev almak için yarışın yapılıyor olması. Yarış bitti ve bugün barış günü. Göreve getirilen Bestami Bilgili başkanlığındaki yeni yönetimin arkasında, yanında koşma günü' dedi.

´Yerel ve genel seçimler önemli´
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, partinin kadın ve gençlik kolları, eski ilçe başkanları ile yönetimin de katıldığı toplantıda, Ayhan Bodur, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'İki yıl dolayında taşıdığım bu bayrağı teslim ediyorum. Yeni yönetimin, daha iyi ve güzel günlerin kapısını aralayacağına, güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Bizim için önemli olan yerel ve genel seçimlerdir. Biz bugüne kadar seçimleri çok ama çok önemli gördük. Referandumun da çok önemli olduğunu söyledi. Her seçim önemlidir. Türkiye tarihi boyunca en önemli seçim olan referandumu yaptık. Ama bundan daha önemlisi, yerel, genel seçimlerdir. İlk günkü aşk ve sevgi ile bir nefer olarak çalışacağız. Her daim yeni yönetimin yanında olacağım. İnşallah yarınlar, geçmişten daha aydınlık olur' dedi.

´Görevle birlikte ateşten gömleği de aldık´
İskenderun AKP ilçe başkanlığına oturan Beyazıt Bestami Bilgili de, seçimlerin bir yarış değil, görev değişimi olduğunu, kendilerinin de görevi devraldığını ifade ederek, 'Görevi teslim aldık ama ateşten gömleği de aldık' dedi. Bilgili yönetimi, kent mozağine uyun şekilde oluşturduklarını da belirtti.
Eski yönetimler ve ilçe başkanlarının bilgi birikiminden yararlanacağını anlatan Bilgili, yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanacaklarını söyledi. Siyasette bildiğini, Bekbele´de iki dönem belediye başkanlığı görevini yaptığını anlatan Bilgili, şunları söyledi: 'Önümüzde çok güzel bir süreç var. Bu süreci güzel değerlendirirsek, seçimler bizi bekliyor. Seçim sürecinde çalmadık kapı, bakmadık göz bırakmayacağız. 2019´da İskenderun´da, Hatay´a partimizin bayrağını dikeceğiz.'
Daha önceki ilçe başkanları gibi partinin ilçe başkanlığı kapısının her zaman, herkese açık olacağını belirten Bilgili, davanın neferleri olarak çalışmaları hep birlikte sürdüreceklerini söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57