Bilim şenliği bugün sona eriyor

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Programı kapsamında desteklenen ‘2. İskenderun Teknouzay Bilim Şenliği, dün başladı ve bugün sona erecek.

GÜNCEL 12.06.2019 10:37:50 0
Bilim şenliği bugün sona eriyor

İskenderun/SES

Şenlik, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yürütülen, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), İskenderun Teknik Üniversitesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi´nin desteğiyle MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsünde başladı. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğinin açılış törenine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adnan Özkaya, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Halil Alaybeyoğlu da katıldı.
Farklı yaş grubundan katılımcıların temel astronomi kavramı ve uzay teknolojisi konularında deneyim kazanmasını sağlamayı amaçlayan etkinlik, atölye, sergi, simülasyon, uzay küresi, yarışma, müzik dinletisi, bilimsel söyleşinin yapıldığı ve gökyüzü gözlemlerinin yapılabildiği bilim şenliğinin, ilk günde ilgi gördüğü belirtildi. HBB´den yapılan açıklamaya göre, bilimsel merak ve farkındalığın artırılmasının amaçlandığı programda konuşan HBB Başkanvekili Özkaya, bu ve benzeri projelerle bilim kültürü ve bilim iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yayıldığını belirtti. Hatay´da 2. kez düzenlenen İskenderun Teknouzay Bilim Şenliği, bugün (12 Haziran Çarşamba) sona erecek.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04