Bin 923 gönüllüyle Türk bayrağı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İskenderun Atatürk Anıtı Alanı´nda bir araya gelen bin 923 gönüllü, giydikleri kırmızı beyaz tişörtlerle Türk bayrağı oluşturdu.

30.10.2017 11:42:15 0
Bin 923 gönüllüyle Türk bayrağı

 

Cumhuriyet´in kurulduğu 1923´ü simgeleyen değişik yaş gruplarından bin 923 gönüllü rekor denemesine katıldı. Sarı Zeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt, organize edilen rekor denemesinde oluşturulan dev Türk bayrağının Guinnes Dünya Rekorlar kitabına girdiğini belirtti.
Sarı Zeybekler Derneği´nin girişimiyle gerçekleştirilen rekor denemesinde bin 923 kişi anıt alanına kayıt yapılarak alındı. İzmir Marşı ve sloganlar eşliğinde beş dakika süre ile Türk bayrağı koreografisi sergileyen gönüllüler, alandan alkışlarla ayrıldı.
Sarı Zeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt, bin 923 gönüllü ile İskenderun´da oluşturdukları dev Türk bayrağının Guinnes Dünya Rekorlar kitabına girdiğini söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da Kurt, “Aylardır suren hazırlıklarımızı nihayet dünya rekoru ile taçlandırdık. 1923 gönüllü ile kırdığımız dünya rekorumuzu Hatay Şehidimiz Gazi Mustafa Kemal Ataturk ve bu vatan için canlarını veren şehitlerimize ve bedel ödeyen gazilerimize armağan ediyoruz” dedi. Kurt, emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti.
Türk bayrağı oluşturulması İskenderun´da ilgiyle karşılandı. Koreografi, güvenlik bariyerinin dışında yoğun kalabalık tarafından izlenirken, İskenderun protokolü de etkinliği 29 Ekim törenleri için oluşturulan tribünden takip etti.


Anahtar Kelimeler: gönüllüyle Türk bayrağı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23