Bir ayda 8 teste ´tepki´

Yapılan koronavirüs (Covit-19) testlerinden 7´si negatif çıkarken, 8. testin pozitif çıktığını sosyal paylaşım sitesinden duyuran Hatay Milletvekili ve AKP MKYK üyesi H. Bayram Türkoğlu´na tepki gösterenler oldu.

GÜNCEL 11.08.2020 12:17:33 0
Bir ayda 8 teste ´tepki´

Akın Bodur/İskenderun

 Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, sosyal paylaşım sitesi üzerinden 'Bir milletvekiline 1 ayda 8 test kabul edilemez. Bu bir skandaldır' ifadesi yazılı paylaşımla test sayısına tepki gösterdi. Prof. Dr. Adıyaman, virüsün kuluçka süresinin 14 gün olduğunu anımsattı ve ayda 2 kez test yapılabileceğini de belirtti. Milletvekili Türkoğlu ise hastalığını duyurduğu paylaşımında 'Son 1 ay içinde 7 kez Covid-19 testi yaptırdım. En Son 7 Ağustos 2020 (dün) gece 23.00 sularında sonuçları açıklanan 8. Covid-19 PCR testim, ne yazık ki pozitif çıktı. Virüsün bende ağır semptomları yada belirtileri söz konusu değildir. Doktorlarımız tarafından 14 gün süresince Ankara´daki ikametimizde ilaç tedavisi ile karantinada kalmam öngörülmüştür. Tekraren ifade etmek isterim ki, sağlık durumumda endişe edilecek bir husus yoktur' ifadesine yer vermişti. Hatay Milletvekili ve AKP MKYK üyesi Türkoğlu, Ankara´daki evinde karantinaya (izole) alınip, evinde tedavisi sürdürülürken, geçtiğimiz günlerde Covid-19 testi pozitif çıkan ve Antakya´daki Hatay Devlet Hastanesinde tedaviye alınan Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, tedavisi sonrasında yapılan testin negatif çıkması üzerine hastaneden taburcu edilmiş ve evinde 14 gün süreyle karantinaya alınmıştı.

TTB´den 1 vekili 8 teste tepki
TTB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Hatay Milletvekili Türkoğlu´na bir ayda 8 test yapılmasına tepki gösterdi. TTB Başkanı Prof. Dr. Adıyaman, sosyal iletişim sitesinden yaptığı değerlendirmede 'Bir milletvekiline 1 ayda 8 test kabul edilemez. Bu bir skandaldır. Günlük test sayıları risk faktörlerine mi, Cumhurbaşkanlığı çalışanlarına mı, Meclis´te çalışanlara mı yapıldığının açıklanmalı' görüşünü paylaştı. TTB Başkanı Adıyaman´ın paylaşımı, bazı yayın organlarında da haber oldu. Adıyaman´ın tepki gösterdiği test sayısına ilişkin yapılan haberlerin birinde, 'Türkoğlu´nun bir ayda 8 test yaptırması dikkat çekerken konuya ilişkin konuşan Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, ´Meclis´te çalışan bir milletvekiline haftada 2 kez testin hangi mantıkla, hangi bilimsel veriyle yapıldığının açıklanmasını istiyoruz´ ifadelerini kullandı. Haftada iki kez test yaptırmanın hiçbir gerçekliği olmadığını söyleyen Adıyaman, virüsün kuluçka süresinin 14 gün olduğunu hatırlatarak ayda 2 kez test yapılabileceğini söyledi. Adıyaman, bir milletvekiline bir ayda 8 test yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti' ifadelerini kullandı. Adıyaman, yaptığı bir paşka paylaşımda ise 'Salgınlarda toplumla tıbbın tüm bileşenleri arasındaki ilişkinin temel dayanağı olan güven ilişkisinin korunması ve güçlendirilmesi çok fazla önem kazanmaktadır. Güven ilişkisinin kurulabilmesi için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere hükümetin sorumluluğu açıktır' görüşünü kaydetti. İskenderun´da görev yapan hekimlerden Mehmet Riyat Kırmızıoğlu da TTB´den yapılan şu açıklamayı paylaştı: 'Birinci Basamak´ta Covid-19 Pandemisine İlişkin Durum Araştırması”nın sonuçlarını açıkladı: Birinci basamak pandemi sürecinin dışına atıldı. Sağlık çalışanları yorgun ve moralsiz. Test sonuçları pozitif çıkan, hastalanan, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının verileri açıklanmıyor. Erken açılım bezginliğe, moralsizliğe, tükenmişlik sendromuna yol açmıştır. Söz verildiği şekilde ek ödeme yapılmadı.'

Türkoğlu´na 8 teste, mevkidaşından da tepki
Hatay Milletvekili Türkoğlu´na bir ayda 8 test yapılmasına tepki gösterenler arasında mevkidaşı olan Hatay Milletvekili ve Türkiye İşçi Partisi Genel başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu da tepki gösterdi. Milletvekili Türkoğlu´na 8. test sonucunda koronavirüs hastalığının pozitif çıkmasına yönelik birçok kişi de sosyal medya üzerinden eleştiride bulundu.
Milletvekili Mengüllüoğlu, milletvekili Türkoğlu´nu etiketlediği sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada, '8 test iyişmiş. Keşke herkes sizin kadan ´şanslı´ olsaymış' ifadesini kullandı. Milletvekili Mengüllüoğlu´nun paylaşımını eleştiren Hatay Milletvekili Türkoğlu´nun TBMM´deki danışmanlarından Fehmi Rigan, milletvekili Mengüllüoğlu´na ilişkin 'kandil kontenjanından milletvekili olan bir şahistan da zaten bu beklenir. hastalık üzerinden siyaset yapacak kadar ruhunuz coronalaşmış. Aynı testleri filyasyon söz konusu olduğunda size de yaparlar Barış Bey. Ala siz bence insaf ve vicdan testi yaptırın' cümleleriyle yanıt verdi.

Türkoğlu ve danışmanı eleştirileri paylaştı
Hatay Milletvekili Türkoğlu ve TBMM´deki danışmanlarından Rigan, sosyal iletişim siteleri üzerinden yapılan eleştiri içerikli paylaşımları, sosyal medya üzerinden paylaştı. Türkolğu´na yönelik bazı eleştirilerde ağır yaklaşların bulunduğu görülürken, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, bu paylaşımlar için 'Allah islah etsin' ifadesini kullandı. Milletvekili Türkoğlu´nun danışmanı Rigan ise 'Adamlık bir ziynettir. Her bedene uymaz' ifadesini paylaştı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeci’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,41% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2487,05% 0,17
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00