'Bir nefer olmaya devam edeceğim'

İskenderun CHP ilçe başkanlığı kongresinde aday olup seçimi kaybeden Semir Çıtanak, destek olanlar ile kongreye katılan partililerine teşekkür etti, Mansuroğlu yönetimini kutladı ve 'Bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğim. Biz büy?

SİYASET 18.12.2019 10:33:03 0

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun´da hata sonu yapılan CHP´nin ilçe kongresisinde göreve gelen Yusuf Mansuroğlu başkanlığındaki yeni yönetim mazbatasını almaya hazırlanırken, kongrede aday olan ancak delegeden yeterli oy desteğini alamayan Semir Çıtanak, partililerine teşekkür etti. 417 delegenin oy hakkının bulunduğu İskenderun CHP kongresinde, delegeler 16+1 yöneticisi ile 97 il delegesi belirlemişti. 417 delegeden 398´i oylamaya katılırken, 19 delege seçimlere katılmamış, iki ayrı sandıkta kullanılan 398 oyun 5´i geçersiz sayılmıştı. Geçerli oyların 237´sini alan Yusuf Mansuroğlu üçüncü kez ilçe başkanı seçilirken, kongrede aday olan Semir Çıtanak ise 156 delegenin oyunu almıştı.

'Değişmeyen tek şey değişimin kendisi'
CHP´de ilçe yöneticiliği yaptıktan sonra ´değişim gerekli´ sloganıyla ilçe başkanlığına aday olan Semir Çıtanak, seçimi kazanan Mansuroğlu´nun ekibini kutladı ve partililerine teşekkür etti. Partisi CHP´nin neferi olarak çalışmaya devam edeceğini belirten Çıtanak, sosyal medya hesabından yayınladığı teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Davamız koltuk davası değil, davamız; CHP´nin iktidar olmasıdır. ‘Ben, sen yok, biz varız´ sloganıyla yola çıkmaktan şeref duyduğumuz yol arkadaşlarımız, abilerimiz, ablalarımız, muhtarlarımız, genç kardeşlerimiz, aydın ve demokrat partililerimiz; parti içerisindeki tüm kırgınlıkları gidermek, içe dönük değil, dışa dönük güçlü bir örgüt inşa etmek, kadın ve gençleri siyasette daha etkin ve önemli yerlere taşımak, sokakta, cenazede, düğünde, bayramda, kısacası hayatın her alanında insanlarımızla birlikte olmak sorunlarına çözüm üretmek, en önemlisi önce İskenderun Belediyesine CHP´nin bayrağını dikmek, sonra da Türkiye´de CHP´yi iktidar yapmak için yola çıkarken, çıktığımız bu yolda bizlere destek veren, vermeyen, oy veren, vermeyen, yönetim kurulu üyeliği sürecinde samimi olan yönetici arkadaşlarıma, büyük CHP ailemize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. CHP´li hiç bir aday benim rakibim değildir. Tekrar seçilen abim Yusuf Mansuroğlu´nu kutluyor, başarılar diliyorum. CHP´de bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğim. Biz büyük bir aileyiz. Biz Cumhuriyet Halk Parti´liyiz. Bizim herkese ihtiyacımız var, herkesin de bize ihtiyacı var. Gün, birlik olma zamanı, gün ayrışma zamanı değildir. Kişisel menfaatleri bir kenara bırakmalıyız. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.'

İskenderun CHP yönetimine kimler gelmişti?
Yusuf Mansuroğlu´nun ilçe başkan adayı olduğu listede göreve getirilen yönetim kurulu Mehmet Çağlar Barutçu. Zeki Batman, Selin Bilen, Nursen Diken, Mehmet Günay, Haydar İnkaya, Mehmet Kır, reşit Korkmaz, Rahşan Meto Keskin, Veysel Özen, Veli Polat, Mustafa Saçlı, Nilgün Selçuk, Şirin Toğargör, Cemal Yalçın ile Güray Ömer Yayla´dan oluşurken; Semir Çıtanak´ın başkan adayı olduğu yönetim kurulu listesi ise şu isimler yer alıyordu: Mehmet balta, Hasan Bıçakçı, Akın Çam, Zeki Çıkan, Mustafa Kemal Gönen, Gönül Kütük Güngör, Beyaz Kahraman, Nermin kaynar, Adem Kesik, Meryem Kocaman, Sultan Küşne, Nurettin Layık, Nuri Tekin, İlyas Edip Terbiyeli ve Mehmet Yaran.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22