Bir oyunun parçası olmamızı istiyorlar

DP İskenderun Belediye Başkan adayı Mete Aslan, seçim çalışmaları kapsamında kentin Ulucami Caddesi esnafını ziyaret etti, Devlet Demir Yolları (TCDD) atölyesindeki işçileriyle biraraya geldi, Sakarya mahallesinde seçim bürosu açtı.

SİYASET 4.03.2019 10:58:40 0
Bir oyunun parçası olmamızı istiyorlar

Nesrin Geyik/İskenderun

Ulucami caddesinde esnaf ziyaretinde bulunan Aslan, kendisini esnaf düşmanı gibi lanse ederek algı yaratmak isteyenlere tepki gösterdi ve '15 yıllık belediye başkanlığı dönemimde seyyar satıcıları, esnaf yaptım. Esnaf düşmanı bunu yapar mı? Esnafın önünde seyyar satıcılar mal satıyorlardı, esnaf zarar görüyordu. Bunu engelledim ve esnafın önünü açtım. Bunu yapan nasıl esnaf düşmanı olur. Algı yaratarak seçim kazanacaklarını sananlar var” dedi.
Devlet Demir Yolları İskenderun Müdürlüğü atölyesinde demir yolları işçileriyle bir araya gelen Aslan, yerel seçimlerde destek istedi. Aslan, 'Bir oyunun parçası olmamızı istiyorlar. İttifak yaparken sizlere sordular mı? Belki ben ittifak yapmak istemiyorum. Ankara´nın dayatmasına bir tepki olarak İskenderun ittifakını kurduk. Gelin bu ittifaka katılın ve Ankara´nın dayatmasına bir tepki verin' diye konuştu. Belediye yönetiminin ne fabrika ne de hastane yönetmeye benzemediğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu: 'Kimse kusura bakmasın İskenderun´un kaybedecek bir günü bile yok. İki aday da belediye başkanlığı koltuğuna oturduğu zaman sanıyorlar ki oturdukları yerden yönetirler. İşin aslı öyle değil. Doktor doktorluğunu iş adamı işine bakacak. Herkes kendi işini yapsın. Vatandaşın sıkıntılarıyla uğraşmak kolay değil. Gecenin bir yarısı karısıyla kavga eden arar, canı sıkılan arar. Biz bunları gördük, ama kendileri bunları bilmez. Halka iç içe olmak, onları anlamak ve beklentilerine cevap vermek kolay iş değil. Artık teknoloji gelişti, insanlar yurt dışına gidip geliyor. Gördüklerinin kendi şehirlerinde de olmasını istiyor. Artık bir çocuğu bile kandıramıyorsunuz. 250 bin kişilik bu kentin modern bir kent haline gelmesini sağlamak için bu yola çıktık.'
Sakarya Mahallesindeki seçim bürosu açılışında yöre sakinleriyle buluşan Aslan, 'Her gittiğim yerde bana bunu soruyorlar; Suriyelileri ne yapacaksın? Kardeşim sahilde nargile içerken hanginiz buna tepki gösterdiniz? Dükkân açtılar, gittiniz alış veriş yaptınız. Bunun yanında 50 lira fazla kazanabilmek için ev sahipleri Suriyelileri kiracıları yaptı. Biraz da öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Elbette belediye başkanı olduğum zaman vatandaşımı rahatsız etmelerine müsaade etmeyeceğim, ancak sizin de bana yardımcı olmanız gerekiyor. Barbaros Mahallesi, Halep çarşısına dönmüş. Bildiğim kadarıyla hiç birinin ruhsatı yok. Çevreyi rahatsız etmeden yaşarlarsa, açtıkları işyerlerinde yasası dışı bir şey yoksa kanunlara yasalara kurallara uyarlarsa kardeş kardeş yaşarız. Aksi halde gerisini bana bırakın” değerlendirmesinde bulundu.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62