Bir sağlık emekçisini daha kaybettik

Hatay Tabip Odası: Tedbirlerin yetersiz olduğu gün gibi aşikarken, biz sağlık çalışanlarını salgının en önüne hiçbir tedbir almadan sürmek, resmen bizi feda etmektir!

SAĞLIK 18.12.2020 17:34:13 0
Bir sağlık emekçisini daha kaybettik

Koronavirüsten hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ‘meslek hastalığı mücadelesi sürerken Hatay´da bir sağlık çalışanı daha hayatını kaybetti. Dr. Nebil Emir´in koronavirüsten hayatını kaybetmesi üzerine yazılı açıklama yapan Hatay Tabip Odası, yeniden en az 15 günlük kapanma sürecinin gerekliliğini vurguladı.

Ne çok ölüyoruz!
Hatay Tabip Odası´nın açıklaması şöyle: “Ne çok ölüyoruz! Ne çok tükeniyoruz! Sorumlu mevkilerdekilerin pandemi yönetimindeki basiretsizliği canlarımızı almaya devam ediyor. Geçen hafta içerisinde ilimizde on sağlık emekçisi arkadaşımız hayatını kaybetmişken, bugün de hekim arkadaşımız Dr. Nebil Emir´i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. O yönetenler için bir rakam olabilir ama kendisi gibi sağlık emekçisi olan eşi için yol arkadaşı, çocukları için baba, bizler için ise çalışkan bir hekim, bir dost, bir arkadaştı.”

Şeffaf olunmamasının payı yüksek

Salgının başından beri şeffaf olmayan, halka gerçek vaka sayılarını ve ölümleri söylemeyenlerin bu salgının kontrol altına alınamamasındaki payı kuşkusuz çok büyük. İnsanları sadece maske-mesafe-hijyen ile koruyabileceğini zanneden zihniyet, hiçbir sosyal tedbir almadan bir salgınla mücadele edilemeyeceğini bilmeliydi. Salgın daha önce işlevsizleştirdiğiniz birinci basamakta karşılanır. Koruyucu sağlık hizmetleri ile karşılanır.

Göstermelik önlemler alınıyor

TTB ve Hatay Tabip Odası olarak aylardır en az 15 günlük kapanma süreci gereklidir diye çığlığımız çıktığı kadar bağırıyoruz, sizler ise pansuman çözümlerle göstermelik bazı tedbirler alıyorsunuz. Bu tedbirlerin yetersiz olduğu gün gibi aşikarken, biz sağlık çalışanlarını salgının en önüne hiçbir tedbir almadan sürmek resmen bizi feda etmektir. Biz sağlık çalışanları aylardır hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevimizi sürdürmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Ama siyasi iktidar da üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Halkın temel ihtiyaçları üç ay süreyle ücretsiz ve karşılıksız karşılanmalıdır. Beslenme, ısınma, aydınlanma ve kira giderleri merkezi bütçeden verilmelidir. Yerel yönetimler vatandaşları için gerekli sosyal yardım projelerini devreye sokmalı, suyu üç ay vatandaşa ücretsiz temin etmelidir. Toplu ibadetler her görüşten insanlar için geçici süre için yapılmamalıdır.

Daha fazla kayıp istemiyoruz

Bu süreçte yüzlece sağlık çalışanı enfekte oldu, onlarcası hastanelerde enfeksiyonu ağır geçirdi, bir kısmı şu anda yaşam mücadelesi veriyor. Artık daha fazla kayıp istemiyoruz. Siyasi iktidarı gerekli tedbirleri en sıkı bir şekilde almaya davet ediyoruz. Dr. Nebil Emir´in vefatının son olmasını istiyor, arkadaşımızın vefatı bir meslek hastalığı olarak kabul edilinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimize söz veriyoruz.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00