'Bir yenilenme şart'

CHP´de olağanüstü kurultay yapılması için başlatılan imza kampanyası ve sayısı parti içerisinde tartışılmaya devam ediyor. CHP´nin Hatay´daki 18+4 kurultay delegesinden 12´si imza verdi. İlk imza verenler arasında yer alan kurultay de

GÜNCEL 19.07.2018 10:42:24 0

Akın Bodur/İskenderun

CHP´nin olağanüstü kurultay yapması için Hatay´daki 18+4 kurultay delegesinden imza veren 12 delege arasında yer alan Nalan Akkülah, parti tabanı ile halkın istemine kulak verip, gereğini yerine getirdiğini ifade etti. Akkülah, nasıl insanlar giysisini, evini, arabasını değiştiriyorsa, siyasette de yenilik gerektiğini, yeni yüz, yeni söylem ve yeni projeler gerektiğini belirtti. 

Daha önceki kurultayda Muharrem İnce için ilk imza verenler arasında yer aldığını belirten CHP Hatay kurultay delegesi ve İskenderun CHP ilçe yöneticisi Nalan Akkülah, olağanüstü kongre için de bireysel ve ayrı olarak imza attığını söyledi. Akkülah, 'Referandum çalışmalarında parti tabanı ile seçmenlerin CHP yönetiminde değişiklik istediğini gözlemledik. Bu çalışmalarda (referandum çalışması) parti tabanı ve halk, CHP´de genel başkanın değişmesi taraftarı olduğunu ifade etti. Ben de partililerimizin ve halkımızın çoğunluğunun sesine kulak verdim. Onlar değişim istedi, ben de değişim için imza verdim' diye konuştu.
Yöredeki seçmenler ile parti tabanının sekiz seçim kaybeden partimizin genel başkanının değişmesini ve ´artık kazanan olmak istiyoruz´ dediğini belirten Nalan Akkülah, 'Halk ve parti tabanımız, sadece afiş asmak, kapalı salonlarda toplantı, panel, konferans düzenlemekle bu işin olmayacağını belirtti. Ve yeni söylemler, yeni yüzler istedi. zaten son seçim de bunu gösterdi. CHP´de mutlaka bir yenilenme şart' dedi.
Muharrem İnce´nin CHP´nin genel başkanı olmasıyla parti söyleminin değişeceğini, projelerin olacağını, halkla daha çok içiçe olunacağını, gençlere daha çok söz hakkı verileceğini anlatan Akkülah, 'Muharrem İnce, halkın dilinden daha çok anlıyor. Zaten halkın içinden gelen ve çok mücadeleci biri. İnsanlarla kolay iletişim kuruyor, samiyi yaklaşıyor, insanlara olumlu enerji veriyor ve liderlik özellikleri bulunuyor. Bizler de siyasette üretmek, proje üretmek, yenilikler yapmak için kurultay delegesi olduk, partililerimiz bize bu yüzden oy verdi ve delege olarak seçti. Şimdi ben de partililerimizin, tabanın taleplerine cevap vermek istiyorum. Yani bir anlamda tabanın sesini dinledim. Çünkü, seçimde meydanlarda olan milyonları görmezden gelemezdim. İnanıyorum ki, değişimle, Muharrem İnce toparlayıcı olacak. Çünkü, dip dalgası sürüyor ama bu şimdi parti içinde sürerken değişim sonrası tüm ülkeye yayılacak. Sadece parti tabanı değil, halk da değişim istiyor, halkın da istemi bu. Değişimle, yerel seçimde partililerimiz ve kamuoyu motive olacak ve bu da CHP´ye başarıyı getirecektir. En azından yüzde 22-25 bandında bulunmaktan kurtulacağız' diye konuştu.

24 delegeden 12´si imza vermişti
CHP Hatay İl Başkanı ve kurultay delegesi Halil İbrahim Özgün, geçtiğimiz günlerde kurultay çağrısı yapan 12 delegenin tamamının, kurultay istemi için imza verdiğini açıklamıştı. Özgün, CHP´de olağanüstü imza veren CHP Hatay kurultay delegelerinin kendisi ile Nihat Matkap, Servet Mullaoğlu, Derya Altunay, İbrahim Yaman, Mehmet Gönenç, Ender Çolakoğlu, Filiz Haksöz, Hasan Ramiz Parlar, Nalan Akkülah, Sunal Aksu Yılmaz, Fevziye Miçoğluları ve Sonay Aykut´tan oluştuğu belirtildi.
CHP´nin Hatay´daki kurultay üyeleri, milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir ile il kongresinde seçilen şu isimlerden oluşuyor: Servet Mullaoğlu, Nazım Culha, H. Ramiz Parlar, İbrahim Yaman, Lütfü Savaş, Yılmaz Şahutoğlu, Ender Çolakoğlu, Derya Altunay, Faik Çekin, Nihat Matkap, Yusuf Mansuroğlu, Mehmet Gönenç, Nermin Yıldırım Kara, Sünel Yılmaz Aksu, Fevziye Miçooğulları, Sonay Aykut, Filiz Haksöz ve Nalan Akkülah.
CHP Hatay kurultay delegelerinden partinin il başkanı Halil İbrahim Özgün, eski milletvekili Nihat Matkap, eski il başkanı Servet Mullaoğlu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Defne ilçe başkanı Mehmet Gönenç, Antakya eski ilçe başkanı ve milletvekili 6. sırasından çekilen Hasan Ramiz Parlar, Derya Altunay, Ender Çolakoğlu, Filiz Haksöz, Nalan Akkülah, Sunal Aksu Yılmaz, Fevziye Miçoğluları ve Sonay Aykut, yaklaşık iki hafta önce olaganüstü kurultaya ilişkin yaptığı açıklamada, '24 Haziran seçimleri sonrası, parti oy oranları ile cumhurbaşkanı adaylarının oy oranları arasındaki fark, kamuoyunda yeni tartışmalara yol açmıştır. Özellikle CHP, bu tartışmaların ana öznesi haline gelmiştir. Partimizin sürekli olarak basında, sosyal medyada ve kamuoyu önünde tartışılır hale gelmesi partimizin kurumsal kimliğine ciddi zarar vermektedir. Halkın partisi olarak, halkın sesine kulak verdik. Medeniyetlerin kenti olarak Hatay´ın sesine kulak verdik ve kurultay çağrısı yapmayı gerekli gördük. Yerel yönetim seçimlerine gidilen bu süreçte, kamuoyunda CHP ile ilgili tartışmaların bir an önce sonlandırılması acil elzemiyet arz etmektedir. Parti üst yönetiminin 24 Haziran seçimleri sürecindeki kararlarının, yarattığı sonuçların ve bunlara yöneltilen eleştirilerin basın yoluyla irdelenmesi, partimizin kurumsal yapısına zarar vermektedir. Bu tartışmaların, CHP´nin en üst demokratik kurulu olan kurultayda, aile içerisinde görüşülmesi ve bir nihayete erdirilmesi gerekmektedir. İktidara giden yol yerel yönetim başarısından geçmektedir. Partimizin enerjisini sürekli içeride harcaması, hedefi uzaklaştıracaktır. Bir an önce tartışmalarını çözümlemiş, kadrolarını güçlendirmiş bir CHP ile yerel seçim çalışmalarının startı verilmeli ve iktidar hedeflenmelidir. CHP Hatay kurultay delegeleri olarak gençliğin, halkın ve tabanın sesine kulak verdiğimizde tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmeye karar verdik' değerlendirmesini yapmıştı.
CHP tüzüğünün 48. maddesine göre, seçimli olağanüstü kurultay toplanması için kurultay delegelerinin tam sayısının salt çoğunluğunun, 15 gün içerisinde mesai bitimine kadar noter aracılığıyla imzalarını genel merkeze iletmeleri gerekiyor. Bu da en az 625 delegenin imzasını gerektiriyor. CHP´de olağanüstü kongre için imza sürecinin 30 Temmuz´a kadar tamamlanması gerekiyor. İmzalarda salt çoğunluğun toplanması halinde CHP yönetimi, tüzüğüne göre, 45 günlük süreçte olağanüstü seçimli kurultaya gitmek zorunda.


Anahtar Kelimeler: nalan akkülah

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00