´Birbiriyle kavga eden bir Türkiye bırakmayacağız´

Bursa´da farklı görüş ve çeşitli mesleklerden oluşan “Farklıyız, birlikteyiz, biz Türkiye´yiz' girişimi, düşünce ve sesini üylkeye yaymayı sürdürüyor.

SİYASET 26.02.2018 09:57:44 0
´Birbiriyle kavga eden bir Türkiye bırakmayacağız´

 

Çalışmasını aralarında Hatay´ın da bulunudğu 78 ile yaymayı amaçlayan “Farklıyız, birlikteyiz, biz Türkiye´yiz' girişimi, yurttaşlara yaptığı çağrı ile kavga değil uzlaşma zemini için çaba harcanmasını istedi. Girişim, Twitter ve Facebook gibi sosyal medyada da yer alıyor.
Bursa´da başlattıkları birlikteliği ülkeye yaymayı amaçladıklarını ifade eden ve “Farklıyız, birlikteyiz, biz Türkiye´yiz' girişimi adına açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği YK üyesi de olan Ekrem Demiröz, şunları belirtti: 'Biz Bursa´da yaşayan yurttaşlarız. “Farklıyız, Birlikteyiz, Biz Türkiye´yiz” adı altında bir girişim başlattık. Amacımız, birlikte ve kardeşçe yaşama iradesini toplumsal bilince dönüştürmektir. Bu nedenle muhafazakâr, milliyetçi, liberal, sosyal demokrat ve sosyalist arkadaşlarla bir araya gelerek birlikte yaşama iradesini ete kemiğe büründürdük. Farklılıklarımızı değil birleştiğimiz noktaları esas aldık. Ülkemiz için kaygı duyuyoruz. Çünkü kutuplaştırıcı ve düşmanlaştırıcı siyaset dilinin toplumda gerilime yol açtığının bilincindeyiz. Ama biz, bizim gibi düşünmüyor ya da inanmıyor diye bir kişinin dahi acı çekmesini istemiyoruz. Ve kesin kararlılık içindeyiz. Hangi güç odakları hangi kararları alırlarsa alsınlar birbirimizle çatışmayacağız, çocuklarımıza, torunlarımıza parçalanmış ve birbiriyle kavga eden bir Türkiye bırakmayacağız.
Önceliğimiz, birlikte yaşayabileceğimiz bir ülkenin mümkün olduğunu insanlarımıza göstermek ve başlattığımız bu birlikteliği ülke geneline yaymaktır. Sonuçta biz bir vicdan hareketiyiz. Ne kimsenin yanındayız, ne de kimsenin karşısındayız. Biz yalnızca demokrasiden, barıştan ve hukuktan yanayız. Bir Türkiye hayal ediyoruz, çalışıyoruz ve başarmak istiyoruz. Türkiye´nin iyi ve güzel insanları. Tüm çabamız sizin içindir. Gerçekçi olun ve hayallerimize destek verin.'
Oluşturdukları girişimde, muhafazakar, milliyetçi, liberal, sosyal demokrat ve sosyalistlerle bir araya geldiklarını ifade eden Demiröz, gazetemize yaptığı açıklamada, 'Farklılıklarımızı değil, birleştiğimiz noktaları esas aldık. Hepimizin amacı, farklılıkları düşmanlık olarak değil, zenginlik olarak gören bir Türkiye´dir. Kutuplaştırıcı ve düşmanlaştırıcı siyaset dilinin toplumda gerilime yol açtığının bilincindeyiz. Ama biz, bizim gibi düşünmüyor diye kimsenin açı çekmesini istemiyoruz. İç ya da dış hangi odaklar hangi kararları alırsa alsın birbirimizle çatışmayacağız, çocuklarımıza parçalanmış ve birbiriyle kavga eden bir ülke bırakmayacağız. Birlikte ve kardeşçe yaşayabileceğimiz bir Türkiye´nin mümkün olduğunu ülkemize ve insanlarımıza göstermek istiyoruz' görüşünü de kaydetti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00