´Birlikte yaşam´ 39 kareyle yansıtıldı

Alman vakfı Welthungerhilfe (WHH) Türkiye temsilciliği, Antakya´da 'Hatay´da birlikte yaşamak' adlı fotoğraf sergisi açtı.

GÜNCEL 20.06.2019 10:15:54 0
´Birlikte yaşam´ 39 kareyle yansıtıldı

Akın Bodur

 Hatay Tabib Odası´nda açılan sergi, 10 gün süreyle fotoğraf severlerin beğenisine sunuluyor.
Hatay Valiliği´nin izni ve Almanya Büyükelçiliği´nin desteğiyle Welthungerhilfe tarafından Hatay´daki Suriyeli ve Türk ailelerin beraber yaşadığı olumlu atmosfer ve bu atmosferi sarmalayan cömert misafirperverliğin çizildiği fotoğraf sergisindeki eserler, fotoğraf sanatçısı Gülşin Ketenci´nin objektifinden yansıtıldı. 10 gün sürecek sergide 39 adet fotoğraf yer alıyor. Fotoğrafçı Ketenci´nin çektiği fotoğrafların, bölünmekten ziyade çeşitliliğinde birleştiği, Suriyeli ve Türk insanların nasıl beraberce yaşadıkları, yan yana çalıştıkları ve birlikte dua ettikleri anlatılıyor. Serginin açılışına Göç İdaresi Hatay İl Müdürü Mustafa Cengiz Bilen, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Malik Yılmaz de katıldı. Sergi 27 Haziran Perşembe gününe gezilebilinecek.
Hatay Valiliği´nin izni ve Almanya Büyükelçiliği´nin desteğiyle açılan sergide Welthungerhilfe derneği, “Suriye´de yaşanan savaş nedeniyle, yaşayacak güvenli bir yer aradığı için Türkiye´ye gelen Suriyeliler´in, yaklaşık 426 bini Hatay´da yaşamaktadır. Türk ailelerinin büyük bir çoğunluğu, Türkiye´deki yeni yaşamlarına adapte olmaları sürecinde, Suriyelilerden desteklerini esirgememişlerdir. Suriye´deki kriz sekiz yılı geride bırakmış olmasına rağmen, Türk halkının misafirperverliği halen devam etmektedir. Suriyeli ailelerin birçoğu, savaş nedeniyle parçalanmış olan ülkelerinde yaşadıkları deneyimlerden, ciddi bir şekilde etkilenmişlerdir. Farklı ve kültürel olarak yeni bir çevreye entegrasyonun yanı sıra, yeni bir dil öğrenmek de onlar için zorlayıcı olabilmektedir. Suriyelilerin çoğu için ise asıl mesele, kendilerinin ve ailelerinin geçimlerini sağlayabilmek için uygun birer iş bulmaktır. Hatay Valiliği´nin izni ve Türkiye´de bulunan Alman Büyükelçiliği desteği ile Welthungerhilfe, Suriyeli ve Türkler´in Hatay´da nasıl birlikte yaşayabildiklerini gösteren olumlu örneklerle, bir fotoğraf sergisi projesi başlatmıştır' açıklamasını yaptı. Serginin açılış davetiyesinde de şunlara yer verilmişti: 'Birçok Türk aile Suriyeli insarların Türkiye´deki yeni yaşam alanlarına adapte olmaları konusunda büyük oranda cömert destek olmuştur. Onlara misafir gibi davranıp, eh zor zamanlarında bile insanların karşılımklı saygı ve töleransla beraber yaşanabileceğini kanıtlamıştır. Krizin altıncı yılıda hala insanların güvenli ve korunmuş hissedecekleri huzurlu ortamı yakalamak için büyük çabalarg österilmektedir. birçok Suriyeli Türk komşularının desteği ile kendi ´normal´ yaşamlarına geri dönebilmenin yolunu bulmuştur. İş bulabilmiş, çocuklarını okula gönderebilmiş, arkadaş edinmişlerdir. Onlar toplumun bir parçası olmuştur. Hem Türk vatandaşları hem de Suriyeli vatandaşlar bu büyük başarıyla gurur duyabilirler. Bu, krizin insani yüzü olarak görülebilir. Türkiye´de bulunan Alman Büyükelçiliği ve Hatay Valiliğinin desteği ile WHH, ayrı düşmeden beraber yaşamanın zenginliğini yaşayan birçok insanın partresinden bir sergi çalışması gerçekleştirmiştir.Bu çalışma toplumun yaşamın trajediden onurlu bir yaşama nasıl önüşeceğinin örneği olmuştur.'

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04