Bisiklet yolu projesine yenileme talebi

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ile İskenderun Belediyesi CHP Meclis grubu proje uygulamasının gözden geçirilmesini önerdi.

SİYASET 16.11.2021 19:00:28 0
Bisiklet yolu projesine  yenileme talebi

Nesrin Geyik/İskenderun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe örgütü İskenderun´da yapılan bisiket yolu projesinin esnaf ve vatandaş mağdur olmadan yenilenmesini istedi.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu´nun yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla düzenlediği toplantıda kentte bisiklet yoluna ihtiyaç olduğunu, ancak çalışması yürütülen haliyle projenin bir kez daha gözden geçirilmesini istedi. Marsuroğlu, bazı değişiklikler yapılacağı yönünde belediye yönetiminden resmi açıklama beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kırmızıoğlu: Trafik ve nüfus yoğunluğu dikkate alınmadı
CHP İskenderun İlçe Teşkilatı binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan İskenderun Belediye Meclis Üyesi Bülent Kırmızıoğlu bisiklet projesine protokolü imzaladıklarını ama projeyi görmediklerini söyledi. Kırmızıoğlu, “Trafik ve nüfus yoğunluğu dikkate alınmadı. Biz CHP grubu olarak bisiklet yoluna karşı değiliz, fakat vatandaşımız mağdur olmadan bu işin fizibilitesi yapılmalı, planlanmalıydı. Borçlanma yetkisi istendi. Borçlanmaya evet dedik” diye konuştu.
“Elde tutulur projeler olursa evet deriz” diyen Kırmızıoğlu, stadyumun yıkılması gündemde olduğunu hatırlatarak, 12 bin kişilik stadyuma dokunulmasını, 150 bin borçalanma bedelinin bu yetkiyle karşılanmasını istemediklerini kaydetti.

Mutlu´dan ‘ucube´ nitelemesi
Bisiklet yolu projesinin önemli bir kısmının hibe olduğunu ifade eden İskenderun Belediyesi Meclis üyesi Ali Mutlu ise projeyi ´ucube´ olarak niteledi. Mutlu, 'Bisiklet yoluyla ilgili revize yapacağını söyledi. Şehri tam ortadan bölerek yapılan bir proje olmaz. Senede üç kere isim değiştiren bir Diyarbakır firmasına 12 milyona verildi. Mevcut İktidarla belediye iktidarı aynı olursa daha iyi hizmet gelir anlayışı yanlıştır. Tosyalı ailesi İskenderun´u yağmalamak amacıyla gelmiş. 18 yıldır topladığı belediyenin kamu mallarını önce Kızlar Manastırını satarak başladı. Her şeyi sattılar. Tapu İskenderun Belediyesi´nden çıktı. Tosyalı ailesinin nerelerde gözü var biliyoruz. Yanlış anlaşılmasın biz yatırıma karşı değiliz. Ama bu eşit olacak. Başka firmaların da seninle eşit rekabet etmesi gerekir. 80 dönüm dolgu alan istiyor. Sen sahaya çıktığında bile 11-11 maça çıkarsın. Bu sadece bir aileye çalışıyor. Körfezde bazı balık türleninin ender bulunduğu bir yerdir. Biz körfezimizi ve geleceğimizi korumakla ükümlüyüz. Doğayı çocuklarımıza temiz bırakmalıyız. Bunu Büyükşehire havale ettiler. İki aydır gündeme alınmıyor. Ben maaş almıyorum diyor arkadan milyarları götürüyor. 130 dönüm orman vasıflı yeri de istiyor. Ahmet Tor Kışlasında kimleri gözü var biliyoruz. Herkes biliyor. Senin ödediğin her şey faize gitti. Şimdide borçlanma yetkisi istiyor. Ahmet Tor Kışlasında bir tel örgü projesi getirdiler. Şehrin içinde kalıyor derler burayı boşaltıyoruz derler. Biz red oyu verdik” ifadesini belirtti.

Kayış: Biz de oy verdik ama…
İskenderun Belediyesi Meclis Üyesi CHP Grup başkanı Murat Kayış da, 'Keşke seçimleri kazansaydık bunlar olmasaydı. İskenderun halkı iki dönemdir kandırılıyor. İskenderun halkı maalesef haketmediği bir yönetimle yönetiliyor. Bisiklet yolu projesine biz de oy verdik. İskenderun´un hangi bölgelerinin yararlanacağıyla ile ilgili bize bir bilgi verilmedi. Bir hafta sonra okullar açılacak. Bu proje devam ederse trafik bozulacak” deyi konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00