Biyomedikal mühendisliği 60 öğrenci alacak

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında kapılarını öğrencilere açıyor.

GÜNCEL 1.08.2018 10:57:40 0
Biyomedikal mühendisliği 60 öğrenci alacak

Orhan Yıldız/İskenderun/

 İSTE Biyomedikal Mühendisliği Bölümü bu yıl ilk öğrencilerini alacak. Geçen yıl açılan bölümün 60 öğrenci kontenjanı bulunuyor. Bölümü ve İSTE´de eğitim almayı düünün öğrenci adayları ile ailelerine yönelik 08-09 Ağustos tarihlerinde İSTE Kampüsünde ´tanıtım günleri´ düzenlenecek. Tanıtım günlerinde üniversitenin bölümleri de tanıtım standları açacak.
Biyomedikal Mühendisliği, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde açıldı. Biyomedikal Mühendisliği Bölümü; tıbbi bilimler, malzeme, kimya, elektrik-elektronik, elektromekanik, bilgisayar, makine vb. gibi alanı kapsıyor, aynı zamanda mühendislik bilimleri ile tıp bilimleri arasında güçlü bir irtibat kurarak, sağlık alanında tanı ve tedavi amacı ile kullanılan malzeme, cihaz ve sistemlerin tasarımı ve uygulamalarını yapabilen uzmanları yetiştirmeyi amaçlıyor.
İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Eyyuphan Yakıncı, “Bu yıl ilk kez öğrenci alıacak Biyomedikal Mühendisliği Bölümünün kontenjanı 60 olarak belirlendi. Bölümde 5 öğretim üyesi bulunuyor ve bunlar aynı zamanda bilimsel projelerde görev almaktadır. Aaltyapısı sürekli gelişen fakültemizin diğer bölümleri ile de güçlü işbirlikleri ve ortak çalışmaları bulunmakta. Bölümümüz, çok iyi bir disiplinlerarası işbirliği çerçevesi ve fırsatları sunmakta olup uluslararası işbirliklerine de 2018-2019 eğitim/öğretim döneminde hızlı bir şekilde başlayacak' değerlendirmesini yaptı.
İSTE Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola ise bölümü seçmeyi düşyünün öğrenci adaylarına seslendi. Doç. Dr. Yola, 'Biyomedikal mühendisliği, sağlık alanında teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan mekanik ve elektromekanik cihazların, sistem, ürün ve yazılımların; tasarım, üretim, bakım-onarım, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini kapsamakta ve medikal cihazların performans kontrolü ve kalibrasyonu konularını da içermektedir. Sektörde kullanılan otomasyon sistemi, kalp pilleri, yapay organlar, diyaliz makinesi gibi tıbbi cihazların tasarımı ve üretilmesi, tıbbi teşhis ve tedavilerin analizi için bilgisayar modellerinin geliştirilmesi ve benzeri gibi birçok çalışma alanına sahip bulunan bölümde, alan dersi olarak; Temel Mühendislik Bilimleri olan derslerin yanında, Biyomedikal Mühendisliğine Giriş, Biyomalzemeler, Biyomedikal Enstrümantasyon, Biyomedikal Elektroniği, Biyomekanik, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi ve benzeri gibi dersler bulunmaktadır” diye konuştu. Alanın bugün ve gelecekte, iş potansiyelinin en yüksek olduğu meslek dallarından biri olduğunu ifade eden Doç. Dr. Yola, şunları belirtti: “Biyomedikal mühendisliği mezunları başta biyomedikal endüstrisi olmak üzere, sağlık kuruluşlarında, hastanelerde, ilaç endüstrisinde, tıbbi araştırma laboratuvarlarında, medikal cihaz üretim ve tasarım sektöründe, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde, teknoparklarda ve üniversitelerde çalışma olanağı bulabilir. Yatak sayısı belli düzeyin üzerinde olan hastaneler bir biyomedikal mühendisi ile çalışmak zorundadır. Şehir hastaneleri projeleri konsepti, biyomedikal mühendisliği mezunlarının önünü daha da açacaktır.'


Anahtar Kelimeler: Mehmet Lütfi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23