“Biz geniş ve samimi bir aileyiz”

Çalışanlarla bayramlaşan Arsuz Belediye Başkanı Culha: Biz bir aileyiz. Geniş, samimi bir aileyiz

GÜNCEL 20.08.2018 11:53:42 0
“Biz geniş ve samimi bir aileyiz”


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Belediyesi bünyesinde çalışanlarla bayramlaştı. Arsuz Belediyesi Nikâh Salonunda gerçekleşen bayramlaşmada, yaklaşan Kurban Bayramının ilçeye, ülkeye ve İslam âlemine barış ve huzur getirmesini dileyen Başkan Culha, “Biz bir aileyiz. Geniş, samimi bir aileyiz” dedi.
Arsuz´da hem yerleşimin dağınıklığı ve geniş bir alana yayılması, hem yazın artan nüfusun getirdiği işyükü hem de hizmetlerin dar bir kadroyla yürütülmesinin getirdiği sıkıntılara da dikkat çektiği bayramlaşmada Başkan Nazım Culha, “Hepinizin bildiği gibi ilçemiz kış nüfusu 90 bin, yaz nüfusu şu an 200 bin civarındadır. Muhtemelen bayram günü 250 bin 300 bin civarını bulacak. Bayram ve tatil günü 400 bine kadar ulaşıyor. Arsuz gerçekten çok büyük bir değer. Arsuz basit bir şehir değil. Arsuz belediyesi de sıradan bir belde değil. Buraya özellikle dışarıdan gelen misafirlerimiz var. Hatay merkezden, Adana´dan, Gaziantep,  Maraş çok sayıda civar illerimizden misafirlerimiz geliyor.  Gerçi çokta misafir değiller. Burada mekânları var, daireleri var, artık onlarda hemşerimizdir. 20-30 yıldır ikamet ediyor. Ama sonuç itibarı ile 3,4 ay burada ikamet ediyor.  Bizler hemşerimiz olarak değerlendiriyoruz ve burada yaşadığı 4 aylık süre içerisinde onlara hizmet üretmek durumundayız” diye konuştu.

“Yazın gelen işyükünü birlikte taşıyacağız”
80 bin, 90 bin nüfusa göre verilen norm kadro ile  400 bin nüfusa hizmet edildiğini, çalışanlara dönem dönem, özellikle yaz dönemi ciddi bir yük getirdiğini kaydeden Başkan Culha, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yani orada yapacak bir şey yok.  Biz bu yükü, bu personel arkadaşlarla, taşımak zorundayız. Yani alternatifimiz yok. Geçmişteki uygulamalarda yazın geçicide olsa 40, 50 tane personel arkadaşımızı alıp, takviye ediyorduk. Taşeron sisteminde, ihale sisteminde. Hepinizin bildiği gibi 2018 yılı itibarı ile bu sistem de kaldırıldı. Taşeron arkadaşlarımızın hepsi sürekli bizim elemanımız. Kadrolu işçi statümüzde duruyor. Ve ondan sonra işçi alımı tamamen kapatıldı.”


Anahtar Kelimeler: nazım culha bayram hatay arsuz

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57