“Biz kimseye kardeşliğimizi borç vermeyiz”

CHP Hatay Milletvekili 5. sıra adayı Dr. M. Riyat Kırmızıoğlu, seçim bölgesinde partisinin projelerini paylaştı, Arsuzlu seçmenden adayına sahip çıkmasını istedi.

SİYASET 12.06.2018 10:31:25 0
“Biz kimseye kardeşliğimizi borç vermeyiz”

Sadet Berkyürek/İskenderun

Arsuz´dan listeye konulan tek isim olduğunu hatırlatan Kırmızıoğlu, bu dönem oy oranını arttırarak meclise gideceklerini söyledi, bölgede aynı tabana ‘seçim barajı´ sorunuyla yaklaşan HDP´yi eleştirdi. Kırmızıoğlu, “Siyasetçiysen gelip plan proje, halkının mutluluğu için neler yapacağını konuşacaksın. Ödünçle olmaz. Biz ayrışmayız. Biz kimseye kardeşliğimizi borç vermeyiz” dedi.
Nardüzü Mahallesi´nde İlçe yöneticileri ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha´nın da katıldığı toplantıda milletvekili adayı Riyat Kırmızıoğlu, bölgeyi temsil edecek tek aday olduğunu belirterek, seçmenden Meclis´e güçlü bir oranla gitmesini sağlamalarını istedi. Kırmızıoğlu, “Eğer siyaset yapacak bir Hataylı arıyorsanız, Hatay halkını temsil edecek birini arıyorsanız, ben türkü söylemeyi bilmem, ben iş yapmayı bilirim ve dibinizdeyim. Dokunabilirsiniz, sarıp sevebilirsiniz, kızıp dövebilirsiniz. Ben Ankaralardan, İstanbullardan gelmedim; buradayım” diye konuştu.
HDP´yi kendi seçim bölgesinde de propagandasını baraj sorunuyla yürütmek, bunun dışında seçim sonrasına yönelik bir çalışma programı sunmamakla eleştiren Kırmızıoğlu, HDP´nin iki seçimde de barajı deneyerek geçtiğini, bu dönemde de baraj sorunu bulunmadığını vurguladı. CHP´nin baraj altında kalacak partilerle ise seçim ittifakı yapıldığını kaydeden Kırmızıoğlu, seçmen tabanından bu seçim döneminde de ‘ödünç oy´ istenmesine itiraz edilmesini istedi.
Kırmızıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizden ödünç oyunuzu isteyenler neden karşınıza gelip plan proje anlatmıyor da baraj da baraj… Demirel döneminde kaldı o baraj ya. Biz baraja takılmasın diye baraj altında kalacak partileri ittifakın içine koyduk. Baraj derdi olmayan ya da artık hiçbir seçilebilme şansı olmayan, bizim imzamızla milletvekili adayı olup, ikinci turda Erdoğan´a vereceğini söyleyenler bunun dışında. İttifakın içinde protokol imzaladıklarımız; demokratik, laik, hukuk cumhuriyetine uygun parlamenter sistemi getirmeye söz vermiş partiler var. Bir de barajı iki defadır denemiş ve geçmiş bir parti var. Kimse kimseyi kandırmayacak. Oy isteyeceksen sağlıkta ne yapacağını anlatacaksın, hastalara müşteri dendiğinde ilk itiraz eden Muharrem İnce´ydi. Başkasının sesi çıktı mı? Ödünç oy meselesini geçelim, biz bakkal dükkanı işletmiyoruz. Biz bu ülkeyi yönetmek istiyoruz. Siyasetçiysen gelip plan proje, halkının mutluluğu için neler yapacağını konuşacaksın. Ödünçle olmaz. Biz ayrışmayız. Biz kimseye kardeşliğimizi borç vermeyiz.”
Arsuz ve İskenderun´da sandığa gitmeyen anlamlı bir oranın bulunduğuna da dikkat çeken Kırmızıoğlu, çalışmalarını bu kesime yönelik de yoğunlaştırdıklarını söyledi. “Beni meclise güçlü gönderin” diyen Kırmızoğlu, bölgedeki CHP oyunu en az 5 bin arttıracaklarını ifade etti. Kırmızıoğlu, şunları kaydetti: “Arsuz´dan listeye tek bir isim koyulmuş. Bu şerefi bize yaşatın. Size gelirler, derler ki, “CHP´de 6 cepte. Hayır öyle değil. 5 cepte olsun; 5,1´le, 5,99´la neden gideyim? Arsuz 6´yi getirsin, gidelim genel merkezin karşısına, 6´yı artan 4-5 bin oyla biz size getirdik diyelim. Biz oyumuzu 5 bin arttırabiliriz. Hem yukarı mahallelerimizden hem de aşağıda sandığa gelmeyen kardeşlerimizi taşıyacağız. Yüzde 17´ye yakın sandığa gitmeyen kardeşimiz var. Bu çabamızı sürdüreceğiz. Beni meclise güçlü gönderin.”
Partisinin eğitim, sağlık, ekonomi program ve projeleriyle de ilgili bilgi veren Kırmızoğlu, önceliklerinin ise toplumsal barış olduğunu belirtti. Bugüne kadar yapılan projelerin bölgesel kaldığını, CHP´nin tüm ülkeyi kapsayacak 2 projeyle geldiğini kaydeden Kırmızıoğlu, Merkez Türkiye projesinin ülkeyi bir lojistik üs haline getireceğini, bunun Anadolu kuşak projesiyle birlikte ivme yaratacağını kaydetti. Kırmızıoğlu, şunları söyledi: “Biz de bu ülkenin davullarla, halaylarla kurtulmayacağını biliyoruz. Biz hem ekonomisini, eğitimini, sağlığını planlayarak kazandığımızı hakça bölüşerek davullarla, türkülerle, halaylarla hep beraber mutlu olmak istiyoruz.”

Çekin: Güçlü başkanlık 24 Haziran sonrası
Cumhurbaşkanlığı sisteminin henüz partili cumhurbaşkanı ile hakim ve savcı atamalarını düzenleyen 2 maddeyle yürürlükte olduğuna dikkat çeken CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, ‘tek adam´ sisteminin 24 Haziran sonrası yürürlüğe gireceğini, Osmanlı saltanatından daha geniş yetkilerle yeni bir dönemin başlayacağını belirtti.
Partisinin Nardüzü mahallesindeki seçim çalışma toplantısında konuşan Çekin, ittifakı getirilmek istenen sisteme karşı parlamenter sistemi geri getirebilmek için meclis çoğunluğunu sağlamasının şart olduğunu söyledi. Parti olarak bu sözü verdiklerini hatırlatan Çekin, millet ittifakı ile ezberi de bozduklarını, seçim barajını fiilen sıfıra indirdiklerini kaydetti. Çekin, adını vermeden HDP´nin Hatay´da yürüttüğü seçim çalışmasına dikkat çekti. Çekin, HDP´nin baraj sorunu olmadığına dikkat çekerek, Meclis´e kendi oylarıyla girmesi gerektiğini vurguladı. Bölgedeki çalışmada da ‘duygu sömürüsü´ yapmakla eleştirdiği HDP için şöyle konuştu: “Gitsinler oyları kendi tabanlarından alsınlar, bizim oyumuza ihtiyaçları yok. Bizim ödünç verecek oyumuz yok” dedi.


Anahtar Kelimeler: Dr. M. Riyat Kırmızıoğlu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57