BM temsilcisi Msuya: Desteğe minnettarız

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, Gaziantep ziyaretinden sonra Hatay´a geldi.

HATAY 28.07.2022 10:02:55 0
BM temsilcisi Msuya: Desteğe minnettarız

İskenderun/SES

Msuya, “Türkiye Hükümeti´ne Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaptığı ve kuzeybatı Suriye´de sınır ötesi insani yardıma devam eden desteği için minnettarız” dedi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Msuya ve beraberindeki heyet, Gaziantep´teki çalışma ziyaretinden sonra Hatay´a geçti. Hatay Valisi Rahmi Doğan, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Msuya ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Hatay Valiliğinden ziyarete ilişkin yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, misafirleriyle bir süre sohbet eden vali Doğan, BM Genel Sekreter Yardımcısı Msuya´ya tarihin en eski yerleşim birimlerinden biri olan, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın her renkten vatandaşımızın kardeşliğin ve hoşgörünün simge şehri Hatay´da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. BM Genel Sekreter Yardımcısı Msuya ise misafirperverliğinden dolayı vali Doğan´a teşekkür ederek, zengin bir kültür birikimine sahip olan Hatay´da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.'

BM Temsilcisi Msuya da yaptığı açıklamada, “Türkiye Hükümeti´ne Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaptığı ve kuzeybatı Suriye´de sınır ötesi insani yardıma devam eden desteği için minnettarız” dedi. Gaziantep´te de ekipler, bağışçılar, STK´lar ve ortaklarla biraraya gelen BM Heyetiyle Suriyeli kadınlarla da buluştu. Paylaşımında , “Birlikte, kuzeybatı Suriye´deki topluluklara sınır ötesi yardım sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu bölgedeki 4,1 milyon insanın acil yardıma ihtiyacı var” değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19