Bodrum ve Şişli Belediyeleri ile kardeş şehir kararı

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven başkanlığında gerçekleştirilen Nisan Ayı Meclis Toplantısında Bodrum ve Şişli belediyeleri ile Arsuz Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması talebi oy birliği ile kabul edildi.

HATAY 4.04.2023 08:54:00 0
Bodrum ve Şişli Belediyeleri ile kardeş şehir kararı

Arsuz Belediyesi 2023 Yılı Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. 7 maddenin görüşülerek karara bağlandığı oturum, yaşanan depremde kaybedilenler anısına saygı duruşu ile başladı, depremde hayatını kaybeden Yazı İşleri müdürü Rıdvan Devrim’in masasına karanfil bırakıldı. Duygulu anların yaşandığı oturumda Başkan Asaf Güven, Türkiye’yi yasa boğan depremler nedeniyle baş sağlığı dileklerini iletti, ilk saatlerden itibaren yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Güven, “Depremin 5 dakikasından itibaren dışarıdaydık. 2 saat süre ile Arsuz’da inceleme yaptık. Sabah saatlerinde Arsuz Kaymakamlığında ilk kriz toplantısını gerçekleştirdik. O günden itibaren sürekli alandaydık. İlk günden itibaren çalışma arkadaşlarımızla birlikteydik. Kim ne yaptıysa teşekkür ediyorum. Depremzede bir belediye olarak biz de kayıp yaşadık. 35 yıl bölgemize hizmet veren, hepimizin saygı duyduğu sevgili yazı işleri müdürümüz Rıdvan Devrim’i kızıyla birlikte kaybettik. Ailesi de zarar gördü. Çalışanlarımız da zarar gördü, yakınlarını kaybedenler oldu. Rıdvan Devrim olmadan ilk toplantımızı yapıyoruz. Üzüntülüyüz. Bu acıyı bugün yeniden yaşadık. Rıdvan Devrim’e sonsuz minnetlerimizi dile getirmek istiyorum. Acılıyız. Biz Arsuz’da bundan sonra da yapılması gerekenleri yapmak için hep beraber çalışacağız. Birlik ve beraberlik içinde bu felaketi atlatacağız” diye konuştu.

Denetim komisyonu hakkında bilgi verilen oturumun ilk maddesi olan faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında Başkan Güven yerini başkan vekili Mustafa Gökpınar’a bıraktı. Oybirliğiyle kabul edilen faaliyet raporunun ardından komisyon seçimleri gerçekleştirildi.

Depremin ardından EXPO Arsuz alanına Birleşmiş Milletler’in belirlediği standartlara ulaştırmayı hedeflediği dostluk kenti kuran Bodrum Belediyesi ile yardım çalışmaları yürüten Şişli Belediyesi ile kardeş Belediye talebi görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Geçici yapılaşma maddesi komisyonda

Öte yandan depremler sonucunda oluşan barınma ve ticari faaliyetlerin geçici olarak yürütülebileceği yer ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla geçici yapılaşma ile ilgili gündeme alınan madde İmar Komisyonuna havale edildi. Depremler sonucunda oluşan barınma ve ticari faaliyetlerin geçici olarak yürütülebileceği yer ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla Uygulama İmar Planı'nın yürürlükte olduğu alanlarda yaptırılacak geçici yapıların yapım şartları, komisyon incelemesinin ardından önümüzdeki günlerde Belediye Meclisince görüşülerek karara bağlanması bekleniyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00