Boğulmalara karşı yüzme eğitimi

Samandağ Belediyesi tarafından boğulmalara karşı her yaşta temel seviyede yüzme öğretilmesini hedefleyerek ücretsiz yüzme kursları başlattı.

31.07.2017 11:46:54 0
Boğulmalara karşı yüzme eğitimi

Samandağ Belediyesi´nden yapılan açıklamada yüzme kurslarıyla amaçlanan diğer bir işlevin ise obeziteye karşı sporun günlük yaşamın bir parçasına dönüştürülmesi olarak belirtildi.

Yüzme kurslarının, hijyenik bir ortamda, tamamı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu, cankurtaranlık brövesine ve antrenörlük belgesine sahip eğitmenler tarafından verildiği belirtilen açıklamada, halen 350 öğrencinin kurslara devam ettiği, yeni kayıtların alındığı kaydedildi.

Eğitim 7 kişilik kadroyla
Samandağ ve çevresinde yüzme bilmeyen çocuk kalmamasının hedeflendiği kaydedilen açıklamada Beden Eğitimi öğretmenlerinden Okan Kerimoğlu´nun şu değerlendirmesine yer verildi: “Hedefimiz Samandağ ve civarında yüzme bilmeyen hiç bir çocuğun ve gencin kalmaması, buna bağlı olarak da her sene yoğun bir şekilde yaşanan boğulma vakalarının en aza indirgenmesidir. Günümüzün ciddi problemi obeziteye karşı da spora yatkın spora daha fazla önem veren bir toplum, sağlıklı bireyler yetiştirme hedefindeyiz. 7 kişilik ekibimizle bu amaca hizmet etmeye çalışıyoruz.”

4 stilde yüzme eğitimi veriliyor
1.Kademe Yüzme Antrenörü Onur Yıkar da Samandağlı çocukları başarılı, hırslı, gelişime çok açık öğrenciler olarak tanımladı. Samandağ sahilinde yaşanan ciddi orandaki boğulma vakalarının önüne bu kurslarla geçilmesinin amaçlandığını da sözlerine ekleyen Yıkar, “Samandağ denizinde boğulma vakaları çok can yakmıştır. Yüzme eğitimiyle bu vakaların önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Suya alıştırma, nefes çalışması, suda kayma hareketi, ayak vurma hareketi gibi teknikler öğretiyoruz. 4 stilde de yüzme sporunu öğretmekteyiz” dedi.

Nehir: Yüzme bilmemek eksiklik

Samandağ sahilinde rip akıntılarından kaynaklı boğulma vakalarının yaşanmasının önüne geçmek için Samandağ Belediyesi olarak yaptırdıkları bilimsel araştırmaların yanında ücretsiz kurslarla ve eğitimlerle de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Mithat Nehir, yüzme kurs çalışmalarını inceledi. Nehir, “Denizi olan bir ilçede yaşıyoruz. Denizimiz olmasına rağmen yüzme bilmemek bir eksikliktir. Bu kurslarda 350 gencimize yüzme eğitimi veriyoruz. Yüzme kurslarımızda hedef büyüterek daha fazla gencimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kurslar sayesinde çocuklarımızın sosyalleşmesini, eğlenmelerini ve yüzme öğrenmelerini amaçlıyoruz” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57