“Bölgemizde zemin koşulları zayıf”

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek, deprem kuşağında yer alan bölgemizdeki zayıf zemin koşullarının göz önüne alınarak uygun zemin parametrelerinin tayininin önemine di

EĞITIM 10.07.2017 11:05:26 0
“Bölgemizde zemin koşulları zayıf”

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen; “Uygulamalı Geoteknik Etüt Semineri” kapsamında İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüs alanında arazi ve laboratuvar deneyleri yapıldı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, İskenderun Belediyesi teknik personeli ile özel sektörde faaliyet gösteren inşaat ve jeoloji mühendislerinin katıldığı Geoteknik Etüt Semineri kapsamında pressiyometre deneyi ve kum konisi deneyleri teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Jeoloji Mühendisi Sefa Apak tarafından yapılan pressiyometre deneyi ve İskenderun Bayındırlık Zemin Laboratuvarı personeli tarafından yapılan kum konisi deneyi ilgiyle takip edildi. Dikkat deprem bölgesindeyiz Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek; “Arazide yerinde yapılan deneyler, zeminlerin birçok farklı mühendislik parametrelerinin elde edilmesine olanak sağlamaktadır” dedi. 

Deprem kuşağında yer alan bölgemizdeki zayıf zemin koşulları göz önüne alındığında zeminlerin karmaşık davranışının anlaşılmasının, uygun zemin parametrelerinin tayini açısından oldukça önemli olduğunu belirten Örnek, zemin mekaniği deneylerinin uzman mühendisler tarafından doğru bir şekilde yapılması ve iyi bir zemin araştırmasının, iyi bir üst yapı tasarımı yapılmasına olanak sağlayacağını kaydetti.

Zemin nasıl güçlendirilir?
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve üç gün süren “Uygulamalı Geoteknik Etüt Semineri” kapsamında; zemin ile ilgili mühendislik parametrelerinin tespit edildiği zemin etüt raporlarının niteliğinin artırılmasında dikkat edilecek hususlar ile yapılması gereken deney ve çalışmalar da ilgililere aktarıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19