´Bölüm kapatma´ gerginliği

İskenderun´da eğitim veren Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin iki bölümü, İskenderun Milli eğitim müdürlüğü tarafından kapatılarak, öğrencileri de Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine nakledilmek istendiği savunuldu.

GÜNCEL 7.12.2021 16:07:09 0
´Bölüm kapatma´ gerginliği

Akın Bodur/İskenderun

 Uygulamanın, İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğünün istemiyle planlanmak istenildiğini belirten veliler, gazetemize yaptığı açıklamada, talebe kendilerinin yanı sıra okul yönetimlerinin de karşı çıktığını kaydetti; birçok öğrenci, veli ve öğretmenin yaşam düzenini bozacak uygulamayı yaşama geçirilmesinden vazgeçilmesinin istendiğini söyledi.
Gazetemizi ziyaret ederek, çocukları Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim alan bazı veliler, kaygılarını aktardı; milli eğitim müdürlüğünün, keyfi bir uygulama ve istemle, okulun iki bölümünü kapatıp, öğrencileri başka okula nakletme çabasının, kız öğrencilerin imam hatim lisesine ya da açık liseye göndermeye yönelik bir çaba olarak değerlendirmelerine yol açtığını, hatta okulun ileriki yıllarda tamamen kapatılmasının önünün açılabileceğini düşündüklerini ifade etti. İskenderun Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ise çalışma ve görüşmelerin bir düşünce olduğunu ve yapılan ön görüşme sonrası iki bölümün kapatılıp, öğrencilerin başka okula taşınmasından vazgeçtiklerini ifade etti.

Velilerden ´çocuklarının eğitimi´ kaygısı
'Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, El Sanatları Teknolojisi, Moda Tasarım Teknolojileri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri' bölümleri bulunan Atatürk Buları üzerinde, 17 derslikte 657 öğrencinin eğitim aldığı Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, ‘Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı´ ile ‘Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümleri´nin kapatılarak, okulda eğitim alan öğrencilerin, Cumhuriyet Mahallesinde, 16 derslikte 408 öğrencinin eğitim gördüğü, Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine taşınması isteniyor. Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 3 atölye ve işlik, 1 kütüphane, 1 yemekhane, 1 konferans salonu ve 2 BT sınıfının bulunduğu ve 39 öğretmenin görev yaparken, Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 6 atölye ve işlik, 1 çok amaçlı salon ve 1 kütüphanesi bulunan okulda 57 öğretmenin eğitim verdiğini ifade eden veliler, açıklamalarında, 'Öğrencilerimizin, okul tercihi yapılırken, tercih ettiğimiz okullarda eğitim almasını istiyoruz. Bunun, milli eğitim müdürünün keyfi isteğine bağlı olarak değişmesini, kilometrelerde daha uzakta olan başka bir okulda eğitim almasını, tek ulaşımla ya da yürüyerek okula ulaşılırken, en az iki araç kullanılarak gidilecek okulu tercih etmiyoruz. Kaldı ki, isteseydik, o okulu da tercih eder ve öğrencilerimiz orada eğitim alabilirdi' dedi. Veliler, Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bir bölümünün tarihi bina olduğunu ve 1951´den beri okul olarak kullanıldığını anımsatarak, çocuklarının, Şükrü Kanatlı Konağı, Akşam Sanat Okulu, Kız Enstitüsü, Kız Meslek Lisesi, Anadolu Kız Meslek Lisesi, Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi olarak, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim veren okulda öğretim görmelerini tercih ettiklerini söyledi.

Komisyon, talebi reddetmiş
İki bölümün kapatılarak öğrencilerin başka okula gönderilmesi yönündeki talebi incelemek üzere kurulan komisyonun, talebi reddettiği belirtildi. Gazetemize gelen veliler, aralarında iki okul müdürleri ile velilerin de bulunduğu bir komisyonun milli eğitim müdürlüğünün talebini görüşüp reddettiğini, ancak milli eğitim müdürlüğünün uygulamada ısrarcı olup, müfettiş talep ederek talebin yeniden incelenmesini istediğini söyledi.

Köseoğlu: Kabul görmeyince, vazgeçildi
Bir süredir bazı meslek liseleriyle ilgili taşıma ve dönüştürme çalışması yapıldığını anlatan ve söz konusu iki okulun bazı bölümlerinin birleştirilmesi düşüncesi olduğunu anlatan İskenderun Milli Eğitim Müdürü Köseoğlu da, 'Bu bir ön çalışmaydı ve vazgeçildi. Ön çalışma kapsamında okul müdürleri, okul aile birliğinin de aralarında olduğu kişilerle görüşme yapıldı, olumlu olmayınca vazgeçildi. Bir okulumuzda öğrenci ve bölüm sayısının az olması nedeniyle bunu dengelemeye yönelik, iki okulu tek okulda birleştirmeye yönelik bir düşüncemiz oldu. Ama kabul görmeyince vazgeçildi. Kabul görmüş olsaydı, sahildeki okula bir spor lisesi veya güzel sanatlar lisesi kurma çalışması olacaktı. Konunun tartışılmasını istedik ve bu anlamda da görüşmeler yapıldı. Olumsuz sonuç alınınca durduruldu. Şimdi böyle bir çalışma yok. Velilerimiz müsterih olsunlar. Kaygılanmalarına da gerek yok. Amacımız, İskenderun´a yeni bir okul kazandırma çabasıydı, görüşmeler olumsuz sonuçlanınca, tepkiler üzerine bundan vazgeçildi' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04