Topal: Borç erteleme 15 ilçeyi kapsasın

Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, SSK, vergi, kredi borçlarına ilişkin Hatay´ın altı ilçesine tanınan erteme imkanının, 15 ilçeyi kapsaması gerekitğini belirtti.

HATAY 16.02.2018 10:19:41 0
Topal: Borç erteleme 15 ilçeyi kapsasın

Akın Bodur/İskenderun

Milletvekili Topal, 'Zeytin Dalı Harekâtı´nda özellikle en çok etkilenen illerin başında Hatay olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Hatay´da sınıra yakın olan 6 ilçede Hükûmet bütün kamu alacaklarını bir yıl erteledi. Biz bunu doğru buluyoruz, kesinlikle doğru bir karar teşekkür ediyoruz. Ancak sadece 6 ilçe değil, diğer ilçelerde de maalesef esnaflarımız zor durumda, birçok kişi de SSK´sını ödeyemiyor, esnaf gerçekten zor durumda. Bu yüzden alınan aynı kararın 15 ilçede uygulanmasını talep ediyoruz.'

´Esnafa teşvik verilsin´
Topal, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Ayrıca, sınıra yakın olan, başta Reyhanlı olmak üzere 6 ilçedeki esnaflara da ayrıca bir teşvik verilmesini talep ediyorum. Bunu da gerçekten bekliyoruz, Hatay halkı da bekliyor.'

Topal, Hatay için komisyon önerdi
Hatay Milletvekili Serkan Topal, Meclis´ten, 'Hatay´ın güvenlik sorunlarının araştırılması için Araştırma Komisyonu' kurulmasını önerdi. Meclis genel kurulunda konuşan milletvekili Topal, parti olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduklarını belirtti ve 'CHP olarak askerimizin yanındayız. Teröre karşıyız; terörü ve teröre destek verenleri de lanetliyoruz' dedi. Milletvekili Topal, şunları söyledi: 'Allah askerimizi korusun ve Hatay´da, Afrin´de görev alan bütün güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin diyorum. Yörük anasının dediği gibi, askerimizin ayaklarına taş değsin istemiyoruz. Hatay halkı askerin yanında, 15 ilçe askerimizin yanında, terör örgütlerinden atılan her roketin ardından, inanın, binlerce Türk Bayrağı açılıyor Reyhanlı´da, Hassa´da, Kumlu´da, Altınözü´nde, Yayladağı´nda, Kırıkhan´da, Antakya´da, Samandağı´nda ve diğer ilçelerde. Buradan onlara binlerce selam gönderiyorum. Bütün bunlara rağmen, Reyhanlı da Kırıkhan da ve diğer 15 ilçede inanın, dimdik ayakta, ama işleri bozuldu mu? Bozuldu. Esnafın işi bozuldu mu? Çiftçimizin işi bozuldu mu? Bozuldu. Çiftçi üretemiyor, esnaf çalışamıyor, kredisini ödeyemiyor, SSK primini, BAĞ-KUR primini ödeyemiyor. Ekonomi felç oldu mu? Felç oldu. İşsizlik arttı mı? Arttı. Peki, iktidar ne yapıyor? İktidar sadece taziyede bulunuyor, Allah razı olsun. Ben de buradan iktidara söylüyorum: Reyhanlı´ya ses ver, Kırıkhan´a ses ver, Kumlu´ya ses ver, Yayladağı´na, Altınözü´ne ses ver, Hassa´ya ses ver, Antakya esnafına ses ver, Samandağı´na, Erzin´e, İskenderun´a, Arsuz´a, Dörtyol´a, Payas´a ses ver, Belen´e ses ver. Şimdi, burada maalesef, Hatay´ın yaşadığı bütün bu olumsuz olayların nedenini araştırmak için bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz. Ama az sonra bakacağız ret edecekler mi, etmeyecekler mi; gerekçeleri nelermiş. Hatay halkı buradan da bekliyor. Peki, iktidar, Hatay´la ilgili, esnafın, oradaki halkın sorunlarının çözülmesi noktasında yeterli mi? Yetersiz. Ne talep ediyoruz? Dün burada Başbakan Yardımcısı Sayın Bozdağ dedi ki,´Ekonomi büyüdü, büyüdü.´ Madem büyüdü, orada bu operasyondan en çok etkilenen Hatay halkımızın sorunlarının çözülmesi noktasında maalesef ses vermiyorsunuz. Nedir taleplerimiz? Ben burada sıralamak istiyorum; Hatay´da 15 ilçenin vergi borcu iki yıl ertelensin. SSK ve BAĞ-KUR primi iki yıl ertelensin. Kamu alacakları iki yıl ertelensin. Çiftçilerimizin Ziraat Bankasından kredi borçları faizsiz iki yıl ertelensin. Esnaf Kefalet Kooperatifinden kredi alan esnafımızın kredisi faizsiz iki yıl ertelensin. Esnafa ve çiftçiye faizsiz kredi desteği sağlansın. Yayladağı Sınır Kapısı mutlaka açılmalı. SSK ve Bağ-Kur, Karadeniz´de olduğu gibi, 700 TL´den 300 TL´ye mutlak indirilmeli. Bu masum taleplerini sadece sizin onaylamanız gerekiyor. El ele verelim, Hatay´ımızın bütün sorunlarını birlikte çözelim' diye konuştu.

HBB´nin sınırı ziyareti
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, önceki gün (14 Şubat Çarşamba ) Suriye sınırında görev alan mehmetçik ve Hassa´daki yörük çadırlarını ziyaret etti. Saaş´ın, sınır hattına yakın bir bölgede kurulu yörük çadırlarına yaptığı ziyarete, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, Hatay Yörük Avşar Türkmenleri Yardımlaşma ve Derneği Başkanı Ünal Kazak, yerel ozanıGül Ahmet Yiğit de eşlik etti. Ozanı Yiğit, bestelediği kahramanlık türkülerini sınır bölgesinde görev yapan askerler için söyledi. Sınır ın sıfırnoktasındaki karakolda açıklamalardan bulunan Savaş, ”Hassa Akbez Sınır Karakolundayız. Sınırımızda güvenliğimizi sağlayan, mehmetçiklerimize memleketimiz ve ülkemiz adına canı gönülden çok teşekkür ediyorum. Rabbimiz onların yanında olsun, onları güçlü ve sağlıklı kılsın. Biz güçlü ordudan güçlü Türkiye´nin doğacağını bilenlerdeniz” dedi ve askerlere Türk bayrağı hediye etti.

İskenderun´da kan bağışı
İYİ Parti İskenderun ilçe yönetimi ile Arsuz Belediyesi zabıta görevlileri, dün Kızılay´a kan bağışında bulundu. Sahilde bulunan Atatürk Parkın´daki Kızılay Evine ayrı ayrı giden İYİ Parti yönetcileri ve zabıta görevlileri, test yaptırıp, form doldurdu ve sınırda görev yapan askerlere destek olmak amacıyla kan bağışında bulundu.
Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, daha önce 20-30 arasında değişen günlük kan bağışçısının Zeytin Dalı Harekatı sonrası 100´e kadar çıktığını söyledi.

CHP´den Afrin değerlendirmesi
CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, bugün Hatay Milletvekilleri ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri ile Hatay´a gelip, Zeytin dalı Harkatını değerlendirecek. CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, milletvekillerinin saat 15.00´da CHP il binasını ziaret edip, Afrin operasyonu değerlendirme yapacağını belirtti.

Sendikalardan Afrin desteği
Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şubesi ve memur sendikaları yaptıkları açıklamayla Zeytin Dalı Harekatına destek verdi. İskenderun´daki 15 Temmuz Şehitleri Parkında yapılan basın açıklamasına, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt da katıldı. Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, 'Yüzyıllardan beri Doğu´nun kaynaklarına göz diken emperyalistlerin hedef tahtasındaki ülkemiz, bir büyük saldırı ile daha karşı karşıyadır. Yaklaşık 30 yıldır, yavaş yavaş, merhale merhale yurdumuzu kuşatan şer güçler, maşa olarak kullandıkları terör örgütleri yoluyla Türk milletini yıpratmak, zayıflatmak, son darbe ile yok etmek ve tarih sahnesinden silmek üzere ortaya koydukları planlarını devreye sokmuşlardır. Milletimiz ve binlerce yıldır sayısız şehidimizin kanıyla sulayarak vatan yaptığımız bu topraklar, hainlerin, bebek katili terör örgütlerinin, eli kanlı milletlerin yaktığı ateşle çepeçevre sarılmıştır. Bundan yüzyıl önce olduğu gibi bugün de milletimiz bir varoluş mücadelesi ile karşı karşıyadır. Yakın coğrafyamızda olup bitenlere bu gözle baktığımızda, asıl hedefin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olduğunu görmek çok da zor değildir. Mehmetçiğimizin Afrin´de yürüttüğü bu harekât, Türk milleti üzerinden İslam´ı boğma amacındaki alçaklara karşı yapılan bir huruç harekatıdır. Nasıl ki, Kurtuluş Savaşı´nda Yunan kisvesi altında yedi düvelle savaştıysak bugün de YPG/PKK kılığına girmiş, yanı başımıza çöreklenmiş ve boğazımıza sarılmak için fırsat kollayan emperyalist güçlerle savaşmaktayız. Bu nedenle Sakarya, Dumlupınar, İnönü bizim için ne anlam ifade ediyorsa, El Bab, Afrin, Münbiç, Sincar ve Kandil de aynıdır' açıklamasını yaptı.

TSK: 1.528 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı´nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1.528 olduğu bildirildi. TSK´den yapılan açıklamada, 'Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla Suriye´nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak 2018 saat 17.00´den itibaren Zeytin Dalı Harekâtı başlatılmıştır' denildi. Açıklamada, harekatın ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BM Güvenlik Konseyi´nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM Sözleşmesi´nin 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği; Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristlerin ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğine de yer verildi.

Osmaniye´den askere fıstık
Osmaniye´den Zeytin Dalı Harekatına katılan askerler için yer fıstığıi, baklava, kömbe ve kaşkol gönderildi. Osmaniye Uluslararası Tanıtma Derneği tarafından iletilen fıstık, yiyecek ve kaşkolle askere moral da verildi. Dernek başkanı Bahri Çolpan, 'Bizler sıcak odamızda yatıyorsak bu şanlı Türk ordusunun Mehmetcikleri sayesinde onlara ne yapsak azdır. Onlar istesin kanımızda canımızda feda olsun' dedi ve hediyeleri askerlere verilmek ve teslim etti. Fıstık kutularının üzerinde 'Osmaniye Belediesinin ikramıdır' yazısı yer aldığı belirtildi.

Kırıkhan´da taziye ziyareti
Kırıkhan´da üzerinde zırhlı personel taşıyıcı bulunan bir tırla, tarım işçisi taşıyan minibüsün çarpıştığı , 4 kişinin yaşamını yitirip, 10 kişinin de yaralandığı kazada acılı ailelere başsağlığı ve geçmiş olsun ziyaretleri sürüyor. Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve partisi AKP´nin Kırıkhan ilçe başkanı Ömer Erdal Çelik ve yönetimi ile aillere taziye ziyaretinde bulundu.
Kazada minibüs sürücüsü Anşen ile yolculardan Osman Anşen ve Emin İdem ve Selvi Balakan yaşamını yitirmiş; Saadet Tuba Kesmeci, İlknur Ulaş, Hüseyin Anşen, Hasan Çağlar, Hacer Durmaz, Fidan Özkan, Hacer Durmaz, Selda Anşen, Kübra Nur Ariz ve Meryem Çağlar da yaralanmıştı.

Yaralı askerlere ziyaret
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, Zeytin Dalı Harekatında yaralanan ve Kırıkhan´da tedavi gören askerlere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Kan´ın yaptığı ziyarete, Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz ve AKP´ Kırıkhan İlçe Başkanı Çelik de eşlik etti. Arfin operasyonnda yaralanan Kırıkhanlı uzman çavcuş M.Y.´nin tedasinin sürdüğü de öğrenildi.

Yavuz´a teşekkür ziyareti
Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği yönetimi, Kırkhan Belediye Başkanı Yavuz´u ziyaret etti. dernek başkanı Musa Salık ve YK üyeleri, Afrin´e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harkatında art bölgede bulunan Kırıkhan´da özverili çalışmalarından dolayı Yavuz´a teşekkür edip Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağımızı hediye etti. Yavuz da, dernek yönetiminin ziyareti ve Türk Bayrağı hediyesine teşekkür etti.

Şehitler için mevlid
Antakya´da da dün şehitler için mevlid okutuldu. Armutlu Camiinde dün saat 16.30´da başlayan mevlide, ilçe ve il protokolü de katıldı. Mevlide katılanlar, şehit ve gaziler için dua etti.
Dörtyol Belediyesi de bugün Afrin´e düzenlenen sınır ötesi harekâtıta şehit olanlar için Dörtyol Çerkez caminde mevlit okutacak. Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, 'Vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını defa eden aziz şehitlerimizin ruhuna okutacağımız mevlid şerif programına tüm halkımız davetlidir' açıklamasını yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00