Borçlanma yetkisi güncellendi

Hatay Büyükşehir Belediyesinin bazı ilçelerde yapacağı asfaltlama için İller Bankasından alacağı 150 milyon liralık borçlanma yetkisi, özel bankaları da kapsayacak şekilde Cumhur İttifakının desteğiyle güncellendi.

GÜNCEL 18.10.2022 17:05:00 0
Borçlanma yetkisi güncellendi

Antakya/SES
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Meclisi Cumhur İttifakı Grup başkanvekili ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, belediye meclisinde Hatay halkının lehine olan kararlara destek olmaya devam edeceklerini belirtti.
HBB Meclisinin Ekim ayı toplantısının ardından açıklama yapan Cumhur İttifakı Grup başkanvekili Yavuz, Hatay Büyükşehir Belediyesine verilen borçlanma yetkisinin kolaylaştırılması, itfaiye ve zabıtalara verilen ödemelerin iyileştirilmesine tam destek olduklarının anlattı. Yavuz, "Meclis gündeminde bulunan 54 maddeyi görüştük. Bu maddelerin neredeyse tamamını oy birliğiyle onaylayarak çıkardık. Kırıkhan, Reyhanlı ve diğer bölgelerde eksik kalan alanların asfaltlanması için İller Bankası’ndan 150 milyon TL olarak verdiğimiz borçlanma yetkisini, bu kez özel bankalardan alınması şeklinde onayımızı yenileyerek verdik. İller Bankası’ndan bu kredilerin daha kolay kullandırılması adına Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne teminat mektubu verilebilmesi için teklifimizi sunduk. Bunun yanında itfaiye ve zabıta birimlerinde görev alanların ek ödemelerinin en yüksek tavandan ödenmesi konusunda da Cumhur İttifakı olarak desteğimizi sunduk. Dün olduğu gibi bugün de Hatay’ın lehine olan kararları hiç bakmaksızın hatta birçoğunu komisyona dahi göndermeden onayladık" dedi.


Anahtar Kelimeler: Borçlanma yetkisi güncellendi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19