Böyle bir müfredatla yeni nesil yetiştirilemez

Milli Eğitim Bakanlığı´nın milli, çağdaş ve bilimsel eğitime, cumhuriyet değerlerine saldıran bir müfredat hazırladığını belirten Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, “Böyle bir müfredatla bilimde ve sanatta b

7.09.2017 15:01:42 0
Böyle bir müfredatla yeni nesil yetiştirilemez

 

İlk, orta ve liselerde okutulacak konular ve müfredatla ilgili yaptığı değerlendirmede Atatürk´le ilgili konuların örnekleyerek nasıl daraldığına işaret eden İl Başkanı Yıldırım, evrimin müfredat dışına itilmesiyle başlayan akıl tutulmasının Atatürk´ün yok sayılması, medeni kanunumuza aykırı konu ve ifadelerin müfredata sokulmasıyla devam ettiğini kaydetti. Yazılı açıklamasında Eğitim Bakanı´nın yaptıkları düzenleme ve değişikliklerin çağdaş ve bilimsel olduğu iddialarına karşın bilim dışı ve çağdaş eğitim karşıtı ne kadar konu ve ifade bulunduysa müfredatın içine doldurulduğunu gördüklerini savunan Yıldırım, “Dahası kadının ikinci plana atıldığı hatta yok sayıldığı ifadelerin yer alması da hazırlanan müfredatın gerici bir müfredat olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir” ifadesini belirtti.

12. sınıflara okutulan Hz. Muhammed´in Hayatı seçmeli ders kitabında Evlilik konusunun baştan sona kadını atıl bırakarak erkek eksenli anlatıldığına işaret eden, İmam Hatip Liselerinde okutulan Fıkıh ders kitabında nikâh sırasında özellikle kızın anne ve babasının nikâha müdahil olabileceği ifadesiyle açık bir şekilde kadını birey olarak kabul etmeyen yaklaşımları örnekleyen Yıldırım, ders kitaplarında boşanma konusunda talak, iddet gibi kavramların işlenişinin kadını önem ve değer olarak ikincil plana ittiğini kaydetti. Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı: “Müfredat, kadının toplumsal hayatımızdaki önemini ve değerini ikinci plana atmaktadır. Hatta kadını birey olmaktan çıkarmakta ve yok saymaktadır. Bu müfredat baştan sona kadın düşmanlığıyla, bilim düşmanlığıyla, çağdaşlaşma ve aydınlanma düşmanlığıyla doludur.”

5. sınıf sosyal bilgiler kitabında “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılâplarını Öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılâpları” kısmının çıkartıldığını, kitapta Atatürk´ün adının yalnızca Ankara´nın başkent olması hakkındaki bir metinde geçtiğini ifade eden Yıldırım, Çağdaşlaşan Türkiye başlığında 11 sayfa işlenen Atatürk ve Atatürk´ün ilkeleri ile Cumhuriyet Devrimi´nin getirdiği yeniliklerin ortaokul birinci sınıf kitaplarından da çıkarıldığını belirtti. Yıldırım, “İşte Milli Eğitim Bakanı´nın çağdaş ve bilimsel dediği müfredat budur. Milli Eğitim Bakanı´nı uyarıyoruz. Atatürk´ü müfredattan çıkarmak milli değerlere savaş açmaktır. Atatürk´ü eğitimden çıkararak Türkiye´yi yönetemezsiniz. Aklınızı başınıza alın. Cumhuriyetin kazanımlarına, Atatürk´e, bilime, çağdaşlaşma ve aydınlama birikimimize savaş açmak intihar etmektir, gelecek nesillere ihanettir. Derhal bu müfredattan vazgeçin” çağrısında bulundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23