Bu alan ´genişletilsin´

İskenderun´da başlayan yön değişikliği

GÜNCEL 25.12.2018 10:57:21 0
Bu alan ´genişletilsin´

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Büyükşehir Belediyesinin, Ulaşım Master Planı kapsamında İskenderun´da trafiği rahatlatmak amacıyla başlattığı ve 61 noktada yolun yönünü değiştiren karara tepki sürüyor. Sürücüler, Atatürk Bulvarı üzerinde ve Atatürk Anıtı Alnı karşısındaki mmerkez Bankası yanından Şehitpamir Caddesine dönüşün çok dar olduğunu ve bu alanın genişletilmesini istedi.

Dönüşe genişletme önerisi
Dönüşün genişletilmesini istedikleri alanda önceki gün HBB tarafından yağmursuyu ızgarası çalışması yapıldığını anımsatan sürücüler, 'Buraya ızgara konulması doru bir karar ancak dönüşün dar tutulması da o kadar yanlış ve anlamsız. Uygulamanın amacı trafiği ratalatmak olduğu söyleniyor ama dönüşte, özellikle toplu taşıma araçlarının dönüşünde trafik o alanda yavaşlıyor. Atatürk Bulvarı´ndan Uluami Caddesine dönüşün genişletilmesi için alan müsait. HBB yetkililerin inceleme yapmasını ve bu dönüş yolunun genişletilmesini istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu.
Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından hazırlanıp, uygulanan İskenderun Kent Merkezi Trafik Sirkülasyon düzenlemesiyle ilgili olarak İskenderun Kaymakamlığının ´İskenderun Kent Merkezi Trafik Sirkülasyon düzenlemesi´nin birçok bakımdan uygun olmayacağı yönündeki görüşü Hatay Büyükşehir Belediyesine bildirildiğini açıklamıştı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de Hatay Büyükşehir Belediyesinin, Ulaşım Master Planı kapsamında İskenderun´da 61 noktada yolun yönünü değiştiren uygulanmasını '100 yıllık trafik planı 24 saatte değişti” ifadesiyle eleştirmiş ve 'Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bizlere hiçbir şey sorulmadı, istişare yapılmadı. Yeni bulvarlar, yeni caddeler yaparsın, konu hakkında bilgilendirmelerde bulunursun, belediyeler ve oda başkanlarından bilgi alırsın. Bu konu böyle çözülür. Ama soruyoruz, kimsenin haberi yok' açıklamasını yapmıştı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı da kentte 61 noktada yapılan yön değişikliği ve değişime gösterilen tepki üzerine yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer vermişti: '19 Haziran 2018 tarihinde UKOME kurul toplantısında Şehit Pamir ve Ulu Cami caddelerinin trafik yönlerinin değiştirilmesi teklif edildi. Kurulda tüm kurumların onayı ve (ilçe belediye, emniyet, karayolları vb) oy birliği ile ilgili caddelerin sirkülasyon planı onaylandı. Ayrıca İskenderun Belediyesinden uygunluk yazısı alındı. Son olarak 15 Kasım 2018 tarihinde yapılan UKOME kurul toplantısında trafik akış yönü tersine çevrilecek olan Şehit Pamir ve Ulu Cami caddelerine entegre tali yolların sirkülasyon planı sunuldu. Kurulda tüm kurumların onayı ve (ilçe belediye, emniyet, karayolları vb.) oy birliği ile tali yolların sirkülasyon planı onaylandı. 09 Aralık Pazar günü faaliyete geçecek olan sirkülasyon planı, kurumumuzca 03 Aralık 2018 tarihinde yazılı ve görsel medyada paylaşılarak, sosyal medya üzerinden de tüm halka duyuruldu.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00