“Bu benim değil, Hatay´ın meselesi”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 500 bin imza hedefiyle başlattıkları ‘Hatay Hakkını İstiyor´ imza kampanyasına yönelik AKP´li ilçe belediye başkanlarının ‘siyasi manevra yapıyor´ eleştirileri isim vermeden yanı

3.08.2017 10:41:57 0
“Bu benim değil, Hatay´ın meselesi”

Sadet Berkyürek/SES

Savaş, “Burada herhangi bir siyasi partinin, Lütfü Savaş´ın veya belediyenin adını göremezsiniz. Biz Hatay adına kampanya yapıyoruz” dedi.

Payas, Erzin ve Dörtyol´da muhtarlarla gerçekleştirdiği ‘istişare toplantısı´nın ardından Kırıkhan´daki muhtarla da buluşan HBB Başkanı Lütfü Savaş, kampanya ile ilgili bilgi verdi, muhtarlardan kampanyayı desteklemelerini istedi. HBB Muhtarlar Dairesi Başkanı Durmuş Yıldırım, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, ilçe dernek başkanlarının da katıldığı toplantılarda Başkan lütfü Savaş, imza kampanyasının Hatay´ın 4´üncü teşvik bölgesinden 5´inci teşvik bölgesine alınması talebini içerdiğini hatırlatarak, Hatay´ın ekonomisine canlılık kazandırmanın amaçlandığını vurguladı.

Hatay´ın 4. teşvik bölgesinde olmasına karşın Kilis´in 6., Kahramanmaraş ve Osmaniye´nin 5. teşvik bölgesinde bulunduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, “Biz bugün siyaset için burada değiliz. Hatay´ın geleceği için sizlerle bir aradayız” diye konuştu. Hatay´ın teşvik bölgesinin değişmesinin kazanımlarıyla ilgili Başkan Savaş şu bilgileri verdi: “5´inci teşvik bölgesine geçersek yılda 10 milyarlık yatırım ekstradan gelecek. Ve bu da 10-12 bin çocuğumuza iş imkânı demektir. TUİK´in resmi rakamlarına göre işsizlik oranı %17´lik durumda. İşsizlik oranı şuanda %24´e yaklaşmaktadır.”

“Bizler imza kampanyasına destek verirsek Ankara bizim sesimizi duymaya hazır” diyen Başkan Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu imza kampanyasında hiçbir siyasi partinin, büyükşehrin ve Lütfü Savaş´ın adı yok. Biz Hatay adına kampanya yapıyoruz. Bu kampanyada da kırmızı ve beyaz renk var o da Türk Bayrağı´nı temsil ediyor. TUİK´in yapmış olduğu istatistiklere göre Türkiye´deki mutlu iller içinde Hatay 76´ıncı sırada. Bu da demek oluyor ki Hatay sondan beşinci sırada. Bunun en büyük kaynağı ekonomik sıkıntılardır. Suriye´deki sıkıntılar ekonomimizi oldukça etkiledi. Bu misafirlerin külfetini Ankara ile paylaşalım diyoruz. Bu paylaşımı yaparken de sizlerin Hatay adına ve çocuklarımızın adına kendi mahallenizde imzanıza ihtiyacımız var. Bu imza kampanyasının hiçbir siyasi yönü yok sadece çocuklarımıza iş anlamında bütün paydaşlar olarak buna destek almak istiyoruz. Nasıl sizlerin dertleriniz benim derdimse çocuklarımızın derdi de hepimizin derdi. Olaya bu kapsamda bakarsak hepimizin bu kampanyaya destek vermesini gerektiğini düşünüyorum. Eğer 5´inci teşvik bölgesi olursak daha fazla istihdam olacak bu da daha fazla da yatırım demek. Ayrıca Hatay´ın altyapısı için de hem vergiden hem de İller Bankası´ndan gelecek payımız artacak.”


Anahtar Kelimeler: benim değil Hatay meselesi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22