'Bu birlikteliği bozmayalım'

CHP´li vekillerden İYİ Parti´ye ziyaret

GÜNCEL 17.03.2021 17:16:20 0

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, partisinin İskenderun ilçe başkanı ile birlikte İYİ Parti İskenderun İlçe yönetimi ile bir araya geldi ve kendilerinin sadece CHP´nin değil, ´millet ittifakı´nın milletvekili olduklarını belirtti. Milletvekili Tokdemir, 'Bizim telefonlarımız hepinizde bulunsun' derken, milletvekili Şahin ise cumhuriyet kadını olarak Atatürk milliyetçiliğini sürdüreceğini ifade etti.
İyi Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cerrahoğlu ve İskenderun ilçe başkanı Mustafa Barın tarafından karşılanan CHP heyeti, sıcak ve içten karşılanmaya teşekkür etti. İki partinin Millet İttifakının önemli bileşeni olduğunu ifade eden İYİ Parti İskenderun İlçe Başkanı Barın, genelde başlayan ittifakın gelişerek süreceğine inandığını söyledi. CHP ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu da kentte seçimi kaybedildiğini ancak ilk seçimde kazanılacağını belirtti.
İttifakı oluşturan tüm partileri ziyaret ettiklerini ve bunu sürdüreceklerini anlatan ve Hatay´ın, bu ittifakı 7 yıl önce yerel seçimde kendiliğinden yaptığını anlatan milletvekili Tokdemir, 'Artık işin sağı-solu kalmadı. Herkesin siyasi bağlamda bu yapıya destek vermesi gerekli. Ülkenin içinde bulunduğu durum bunu gerektiriyor. Türkiye, 19 yıldır çok kötü yönetiliyor ve artık bu ihanet boyutuna geldi' dedi ve yerelde başarılı olan ittifakın daha güçlü şekilde genele taşınarak, iktidara gelineceğini söyledi. Ziyarette Meral Akşener´le olan bir anısını anlatan milletvekili Güzelmansur ise yerel seçimde İskenderun´un kaybedildiğini ancak ilk seçimde ittifak olarak kentte seçimi kazanacaklarını belirtti. Hatay´ın ekonomisinin inanılmaz kötü olduğunu, ilin gelirinin yüzde 69´unu demir-çelik ticaretinden oluştuğunu anlatan ve iktidarın özellikle İskenderun´da üç seçimdir Amanos Tüneli´nin seçim malzemesi olarak kullandığını savunan Güzelmansur, Osmaniye´de bir fabrikaya teşvik verildiğini, ancak İskenderun´da Hatay´da bu teşviğin verilmediğini söyledi. Güzelmansur, 'Tüm anketler millet ittifakının ilk seçimde iktidar olacağını gösteriyor. İlk seçimde iktidarız ama birbirimize daha da yakınlaşırsak' dedi.
Atatürk ilke ve inkılaplarını sürdüren bir cumhuriyet kadını olduğunu belirten milletvekili Şahin de, ittifakı oluşturan iki parti arasında fark olmadığını, genel başkanların da bunu topluma anlatmaya çalıştığını belirtti. Şahin, 'Bu ülkeyi yönetenler, vaat ettiklerini asla yapmadılar. Gelinin noktada iktidar hiçbir şeyi, kimseyi görmüyor. Bu rejimi yenmenin bir yolu var. Birlik olacağız; demokrasi, adalet, hak ve hukuktan yana. Ne olursa olsun, ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Kimse tek başına iktidar olamıyor. Çare buysa, birbirimizi desteklememiz, kolkola vermemiz lazım. Kim ne derse desin, oyuna gelmeyelim, bu birlikteliği bozmayalım. Ayrı ayrı çalışmanın yanında, örgütlü olarak da ortak çalışma yapılmalı' diye konuştu. Dünya Özgürlükler (demokrasi) Raporuna göre, Türkiye, demokrasisi en çok gerileyen ikinci ülke olduğunu anlatan Şahin, AB ve ABD´nin, ´özgürlük yoksa, ticaret yapmayız´ dediğini de anımsattı. Milletvekilleri Şahin, Güzelmansur ve Tokdemir, Payas´ta da partileri CHP ile İYİ Parti ilçe yönetimini ziyaret edip, sohbet etti. Milletvekillerinin bazı ziyaretine CHP il başkanı Ramiz Parlar da eşlik etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57