'Bu coğrafya kaderimiz'

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, Reyhanlı´daki İHH Eğitim Köyü´nde, Suriyeli yetim çocuklar ve aileleri için düzenlenen iftara katıldı.

GÜNCEL 22.05.2019 10:51:19 0

Antakya/SES

 Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ve Yetim Vakfı evsahipliğinde düzenlenen iftarda, çocuklar tarafından hazırlanan Suriye yöresel halk oyunu gösterisi yapıldı, Kur´an-ı Kerim okuma yarışmalarında dereceye giren Suriyeli öğrencinin Kur´an´ı Kerim okudu ve dua edilerek, eğitim merkezinde yapılan el ürünleri de sergilendi.
İftarda konuşan Hatay Valisi Doğan, 'Bu coğrafya gerçekten de kaderimiz. Birlikte yaşamak istek ve arzumuz, birlikte var olma arzumuz hepimizin kaderiymiş. Suriye´de 2011 yılında başlayan bu süreçte gelinen nokta bizlere neleri nasıl görmemiz gerektiğini, nelerden nasıl dersler almamız gerektiğini bir kez daha önümüze koymuştur. Bugün hala İdlib´de insanların üzerine bombalar düşerken burada birileri kimsesiz kalmış yetim çocukları sahiplenerek onlara ev olmak, aile olmak için gayret göstermekte. Bundan dolayı hem İHH´ya hem de Yetim Vakfı´na şükranlarımı sunuyorum. Burada böyle bir tesis kurmak ve çocuklarımızın iyi şartlarda yaşayarak geleceğe iyi bir şekilde hazırlanabilmesi için yatırım yapılmış. Bu konuda çaba sarf etmiş katkı vermiş olan herkese teşekkür ediyorum. Biz de burada çocuklarımızın yanında olmak için, onlarla birlikte iftar yapmak için eşimle birlikte geldik. Bundan duyduğum hazzı da dile getirmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 2011 yılında başlayan bu süreçte Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer aldı. Mağdurun ve mazlumun yanında oldu. Ecdattan beri bu böyle olmuş. Gönül coğrafyamızda yaşayan insanlarla hem hal olmuşuz, onlarla birlikte olmuşuz, ekmeğimizi onlarla paylaşmışız. Bu bizim milletimizin ferasetidir. Gönül zenginliğidir ve bunun içinde yüce Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz. Gönül ister ki bir an önce bu kriz sona ersin ve insanlar yurtlarına, evlerine dönerek huzur içinde yaşamalarını sürdürsünler. Bu kriz bitene kadar bu millet de, devlet de, bu mağdurlarla, bu yetimlerle birlikte olacaktır' dedi. Cilvegözü Mülki İdare Amiri Salih Altun, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Akgün, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu iftarda katılanlara seslenen Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar da, 'Bugün Dünya Yetimler Günü. Biz de böyle anlamlı bir günde bir araya geldik' dedi. Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zaroğlu ise 'Bu coğrafyada yaşamak bizim kaderimiz. İHH, 2011 yılından sonra yaşanan süreçte Suriyeli öksüz ve yetim kalan çocuklarımız için kimsesizlere kimse olma noktasındaki çalışmalarından dolayı ben özellikle teşekkür ediyorum. Her zaman yanlarındayız' değerlendirmesini yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00