“Bu değişiklikten demokrasi çıkmaz”

TBMM Genel Kurulu´nda söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM içtüzük değişikliğinin 8. Maddesi üzerinde görüş bildirdi.

29.07.2017 09:31:46 0
“Bu değişiklikten demokrasi çıkmaz”

Topal, “Öncelikle, bu maddeyle, muhalefete on dakika süre verilebilme ihtimalinin varlığına dahi tahammül edemediğinizi gösteriyorsunuz” eleştirisinde bulundu. Topal, iç tüzük değişikliğinden uzlaşma kültürünün de, demokrasinin de çıkmayacağını vurguladı.

Konuşmasında içtüzük değişikliği ile demokrasiden uzaklaşılacağını ve bu değişiklikle milli iradenin sesinin kesilmek istendiğini vurgulayan Topal, “Saray noteri olmak mı istiyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Topal, “15 Temmuz gecesi demokrasimizi alaşağı etmek isteyen eski ortaklarınız amacına ulaşamamış, o gece kazanan ulusumuz ve parlamenter sistem, parlamenter demokrasi olmuşken bu İç Tüzük Değişikliği millî iradeye darbe niteliğinde değil midir? İşleyen demokratik bir Parlamento mu istiyoruz, yoksa sarayın siparişi üzere kanun yetiştirme telaşında tek sesli bir saray noteri mi istiyoruz? Eğer noter olacaksak hakkın, hukukun, adaletin, doğruların, halkın noteri olalım diyorum arkadaşlar” diye konuştu.

“Neden rahatsız olunuyor?”
Anayasa değişikliği ile ‘tek adama yetki´ verildiğini, İç Tüzük değişikliğiyle de getirilmek istenenin millî iradenin sesinin kesilmesi olduğunu kaydeden Topal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Neydi iktidarı rahatsız eden şey? Bu Meclis´in yasa yapamıyor olması mı? Bu Meclis Kasım 2002´den bugüne kadar tam 2.262 kanun yapmış, tam 2.262 kanun. Yasama sizin için önemli bir işlev olarak görülseydi 20 Temmuz sivil darbesinden bu yana kanun hükmünde kararnamelerle ülke yönetilmesine razı olmazdınız. Bugün ülke KHK´larla yönetiliyor. Siz yasa yapmaktan, etkinlikten, verimlilikten bahsediyorsunuz ama maalesef bu hiç de inandırıcı değil değerli arkadaşlar.”

“CHP olmasaydı türkiye nasıl öğrenecekti?”
AKP döneminde yaşanan olumsuzluklara değinen ve tek tip milletvekili profilinin yaratılmak istendiğini savunan Topal, ana muhalefet partisi olarak her hafta grup önerileriyle ülkedeki sorunları dile getirdiklerini, yanlışları, eksiklikleri, doğruları dile getirdiklerini ifade etti. “Genel başkanlarının deyimiyle metal yorgunluğu yaşayanlar acaba bundan rahatsız mı oluyor?” diye soran Topal, şu soruları yöneltti: “Cumhuriyet Halk Partisi´nin grup önerileri olmasaydı bu millet nasıl öğrenecekti Ensar´daki çocuk tacizi ve tecavüzlerini? Bu millet nasıl haberdar olacaktı cemaat yurtlarında yanan masum yavrularımızdan? Bu millet nasıl öğrenecekti KPSS sorularını çalan eski ortağınızı? Nasıl gündeme gelecekti tarım üreticilerinin sorunları? Nasıl gündeme taşınacaktı Soma katliamı? Basın özgürlüğünü, terörü, kadına şiddeti, faili meçhul cinayetleri, doğa katliamını nasıl öğreneceklerdi? Devlette liyakat sistemini çökerttiğinizi ve bütün kurumların FETÖ işgaline açıldığını nasıl öğreneceklerdi? Elbette öğrenemeyeceklerdi çünkü havuz medyası zaten üç maymunu oynuyor; görmüyor, duymuyor, konuşmuyor. Tek konuşan, ana muhalefet. Onu da susturursak memlekette sorun kalmaz diye mi düşünüyorsunuz?”
Siyasetçinin sermayesinin sözü olduğunu, seçildikleri ilin sorunlarını aktaramayacak duruma gelineceğine de dikkat çeken Topal, “Bu değişiklikle, buradan, maalesef bir uzlaşma kültürü çıkmaz, demokrasi çıkmaz, hoşgörü çıkmaz, adalet çıkmaz. Muhalefet susarsa, yazarlar susarsa, sanatçılar susarsa maalesef yine kandırılırsınız ve maazallah yine çıkarsınız ‘Rabb´im de milletim de affetsin´ demek zorunda kalırsınız. Bunu dememek için bir kez daha düşünün” diye konuştu.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22