'Bu herkesin acısıdır'

Ukrayna´da öldürülen tıp öğrencisi iki genç kız olayı.

GÜNCEL 21.01.2019 10:08:39 0

Akın Bodur

Eğitim için gittiği Ukrayna´nın Harkov kentinde ev arkadaşı Zeynep Hüsnübeyi (22) ile birlikte bıçaklanarak öldürülen Samandağlı tıp fakültesi öğrencisi Buket Yıldız´ın (20) cinayete kurban gitmesine kadınlar tepki gösterirken, ailesi ise topluma yararlı olmayı hedefinin yok edildiğini belirtti.
Samandağ Abdullah Cömert Alanında önceki gün Samandağ Kadın Platformu ve Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu adına açıklama ve yürüyüş yapan yapan Serap Aldıç Sakallı´nın yanı sıra Buket Yıldız´ın ailesi adına konuşan Nevide Kimyon, Samandağ´ın kızı Buket Yıldız ile sınıf ve ev arkadaşı Zeynep Hüsünbeyi´nin kadın cinayetine kurban gittiğini belirtti. Açıklamaya Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Ahras Nural, siyasi partili ve demokratik kitle kuruluşlarının temcilcileri de katıldı.

'Katilin en ağır cezayı almasını istiyoruz'
Başarılı iki genç kızın hayatı, geleceği ve hayalleri olduğunu ifade eden Kimyon, Buket Yıldız´ın ailesi adına yaptığı konuşmada, 'Onların, kendilerine, ailelerine ve topluma faydalı olma hedeflerini bir cani yok etti' dedi. Kimyon, şunları söyledi: 'Onlar birer doğa, insan severdi. Katilin ´arkadaşlık teklifini´ reddettiği için, arkadaşı ile evinde hunharca öldürüldü. Kızımız Buket Yıldız ısrarlı takip mağduruydu. Katilin ifadesi ile sevgili olduğunun haberlerde yer alması olayı şahsileştirmek, basitleştirmektedir. Medya ´namus cinayeti´, ´sevdiği için öldürdü´ açıklamaları ile algının devamını sağlamakta. Seven öldürebilirmiş, gibi algı ortaya çıkarmakta. Genelleyici haberler cinayetlerin kanıksanmasına yol açıyor. Katili mazur gösterecek biçimde haberleşiyor. Kadının birey olduğuna, hak ve özgürlüklerinin olduğuna, cinsiyet eşitliğinin insan hakları temelinde ele alınması gerektiğine inanıyoruz. Toplumun her kesiminde, birey hakları eğitiminin yapılması gerektiğine, bu hususta kamu spotlarının da farkındalık yaratacağına inanıyoruz. Bu acı sadece kadınların değil baba, amca, dayı, abi dediğimiz etle tırnak gibi birbirinden ayrılmayan insan olan herkesin acısıdır. Toplumsal bir sorun olan, kadın cinayetine kurban giden kızımız Buket´in acısını, buraya da gelerek bizimle paylaşan eş, dost, akraba, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, kamu temsilcilerine ailemiz olarak teşekkür ediyoruz. Tasarlayarak hunharca öldürülen kızımız Buket ve Zeynep´in katilinin yakalanması bizlerin içine su serpmiştir. Ancak katilin en ağır cezayı alması talebimizi yeniliyoruz. Katiller yargıdan haksız tahrik indirimi aldığında, diğer canileri cesaretlendiriyor. Başka Buket, Zeynepler öldürülmesin. Bu son olsun.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00