“Bu proje siyasi hayatıma mal olsa bile olacak”

Parklar ve Regreasyon alanları peyzaj projesini tanıttı

GÜNCEL 28.01.2020 11:41:58 0
“Bu proje siyasi hayatıma mal olsa bile olacak”

Antakya/SES

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, turizm potansiyelinin de değerlendirildiği Deniz- Çevlik Arası Parklar ve Regreasyon Alanları Peyzaj Projesi´nin sadece kente değil bölgeye hitap edeceğini belirtti. Eryılmaz, projeye yönelik eleştiri ve karşı çıkışların haklı temele dayanmadığını savunarak, “Bu proje ne pahasına olursa olsun, benim bundan sonraki siyasi hayatıma mal olsa bile olacak” dedi.
“Samandağ´ın kurtuluşu turizmdedir” diyen Başkan Refik Eryılmaz, Parklar ve Regreasyon Alanları Peyzaj Projesi´nin tanıtım toplantısında, projenin kentin potansiyelini harekete geçireceğini söyledi. Eryılmaz, “Samandağ bir turizm ilçesi. Samandağ, turizmden hak ettiği payı almak zorunda. Daha önce de ifade ettiğim gibi Samandağ´ın kurtuluşu turizmdedir. Az önce sahil bandında yapmayı düşündüğümüz projemizin tanıtımını yaptı. Hem kendisine hem de bu konuda emeği geçen projede görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önemli bir mesai harcadılar, hala da çalışmalar devam ediyor. Uygulama projesini bitirmek üzereyiz. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapıyoruz. Uygulama projesi bittikten sonra ihaleye çıkacağız. Tabi ilana çıkmamız için bu alanın imar planında kesinleşmesi gerekiyor. Biz de imar planının kesinleşmesini bekliyoruz. Askı süresi bitti, askından indirdik, Bakanlığa tekrar onaya gönderdik. Takip edeceğiz, en kısa sürede itirazlar değerlendirildikten ve onaylandıktan sonra biz de buranın yapımına başlayacağız” dedi.
Projeye yönelik tepkileri hatırlatan Eryılmaz, konaklayacak alan, ticari alan ihtiyacına cevap vermek zorunda olduklarını söyledi. Eryılmaz, şunları ifade etti: Konaklayacak alan oluşturmadan, ticari alan oluşturmadan, insanların burada gelip vakit geçirebilecekleri alanlar olmadan bizim bu şehrin ekonomisine katkı sunmamız, turizmden hak ettiğimiz payı almamız ve arzu ettiğimiz istihdamı yaratmamız da mümkün olmayacak. Onun için bu projeyi çok önemsiyorum. Kendime, etrafımdakilere rant saplayacağım bir proje eğer yapıyorsam herkes karşı çıksın ama bu bütün halkımızın yararlanacağı bir proje. Bu rekreasyon alanı ile ilgili de hiçbirinde özel mülkiyet yok. Hiçbir vatandaşımızın özel mülkiyetine el uzatmadık ki ben hukukçuyum ve kanunu çok iyi bildiğimi düşünüyorum. Mülkiyet hakkının anayasal güvence altında olduğu mülkiyet hakkına bizim tecavüz etme gibi bir şansımızın olmadığı gibi öyle bir niyetimiz de asla olamaz. Ya hazine arazidir ya da belediyeye terk edilmiş arazilerdir buralar. Bunu değerlendirelim istedik. Açık söylüyorum, bu proje ne pahasına olursa olsun, benim bundan sonraki siyasi hayatıma mal olsa bile olacak. Bunun dışında hazırlamış olduğumuz 22 tane projemiz var. 22 projemizin tamamını hayat geçirmek istiyoruz.”
Projenin 3 aşamadan oluşacağını aktaran Eryılmaz, ilk 500 metre içerisindeki alanla ilgili park alanları, Tören Konser alanları, Çocuk Oyun alanları, Kayak Pisti, Engelsiz Plajı, Seyir Terasları ve Akıllı Bisiklet İstasyonlarının yer alacağı projenin ikinci alan olarak gösterilen bölümünde ise mevcut Yöresel ürünlerin tanıtılabileceği, Samandağ´ın tarihini anlatan Halk Kültürü Müzesi, tıbbi ve aromatik bitkilerin yer alacağı alanlar yanında yeşil kaplumbağalar ve kum zambakları ile ilgili farkındalık alanlarının da yer alacağını söyledi. Üçüncü alanda ise Hz. Zuhur Türbesi´ni ön plana çıkartıp meydan, oturma, su gösteri, seyir, oturma ve piknik alanları planlanıyor.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00