'Bu siyasi bir tehdittir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında soruşturma açıldığına dair açıklamasına, Hatay Milletvekili Serkan Topal´dan da tepki geldi.

SİYASET 24.01.2019 11:29:34 0

Akın Bodur/İskenderun

 Topal, TBMM‘de düzenlediği basın toplantısında Süleyman Soylu´yu eleştirdi ve 'Süleyman Soylu buyursun gelsin Hatay´dan aday olsun. Kendisi cesaret edemiyorsa ustası gelsin. Hatay halkı kendisine gereken cevabı mutlaka verecektir' değerlendirmesini yaptı.
Hatay Milletvekili Serkan Topal, düzenlediği basın toplantısında şu değerlendirmelerde bulundu: 'İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanız hakkında soruşturma başlattığını ifade etti. Gerekçesini açıklamamak ile birlikte, sosyal medyadaki bir paylaşımdan dolayı olduğunu kamuoyu bilmektedir. Bu tutumundan dolayı kamuoyunun huzurunda Bakanı kınıyorum. Siyasi söylemlerin karşılığı yine siyasi söylemlerle verilir. Bakan siyasi cevap veremeyince, çözümü demoklasin kılıcı gibi elinde salladığı soruşturma yetkisini kullanarak vermek istiyor. Bu bir siyasi tehdittir ve bu tehdite hiçbir CHP´li itibar etmez, boyun eğmez. Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ileride olası bir realiteye dikkat çekmiş ve Suriyelilerin doğum oranlarını da dikkate alarak bir uyarı görevi yapmıştır. Bunun neresinde suç unsuru var? Bakan vatandaşlık sayısını kendisi açıklıyor; yani Savaş´ı doğruluyor. Hatay´da 20.793 Suriyeli vatandaş, 12.596 Seçmen olduğunu söylüyor. Bu, bir ilin seçim sonuçlarını etkilemek için yeterli değil mi Soylu, buna benzer denemeleri, CHP li belediyelerde yapmayı kendinize vazife edindi. Keşke bu duyarlılığınızı, bir parti büyüğünüzün 'Ankara´yı parsel parsel sattı' diye, alenen işaret ettiği Ankara Büyükşehir Belediyesine soruşturma açarak gösterseydiniz. Bunu yapacak cesareti kendinizde bulamadınız. Bunun yerine CHP li belediyeleri görevden alıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın, ister görevden alın, isterseniz kayyum atayın. CHP olarak Hatay Belediyesini kazanacağız. Hem de 80 bin oy farkı ile kazanacağız. Biliyorsunuz, Nizamı Koruma ve Propaganda Bakanlığı demokratik rejimlerde olmaz, baskı rejimlerinde olur. Soylu, İçişleri Bakanı olduğunu unutmuş, adeta bir baskı düzeninin bakanı gibi yarattığı düzeni korumaya çalışıyor. Hatay´ı ve Hataylıları tanımamış, tanıyamamış. Hatay ile ilgilenmek istiyor ise, daha geçtiğimiz günlerde selden zarar gören vatandaşlarımıza kulak versin. Okyanusa dönen Hatay Havaalanının alt yapı sorununu çözsün. Bunun dışında ille de siyasete müdahale etmek istiyorsa, buyursun gelsin Hatay´dan aday olsun. Kendisi cesaret edemiyorsa ustası gelsin. Hatay halkı kendisine gereken cevabı mutlaka verecektir. Elinizde bir yolsuzluk belgesi varsa, derhal açıklayın. Aksi halde bu yaptığınız algı operasyonu ile Hatay seçmeninin düşüncesini etkileyemeyecek, iradelerini değiştiremeyeceksiniz. Bunu böyle bilin.'
Açıklamasında, AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Güler´e de seslenen milletvekili Topal, 'Hatay´da birlik ve beraberliği sağlamak istiyorsanız, eşitliği demokrasiyi içselleştirmek istiyorsanız, çıkın deyin ki, böyle eşitsizlik olan bir ortamda ben aday olamam. Bu yüzden ben böyle bir soruşturmayı da kabul etmiyorum, biz de size eyvallah diyelim. Bir Hataylıya yakışanda budur. Haksızlıklar karşısında direnebilmektir. Hataylıların tarihten aldığı en büyük miras haksızlığa ve baskıya direnmektir. Bu, Hataylıların onurla taşıdıkları en büyük miras, en büyük değerdir' dedi.
Milletvekili Topal, açıklamasında Hataylılara da şöyle seslendi: 'Sizin iradenize hiç kimse soruşturma açarak, kayyum tehditi göstererek müdahale edemez. Sizler iradenize her zaman olduğu gibi 31 Martta da sahip çıkacaksınız. Bundan zerre kadar şüphem yoktur.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00