“Bu ülkenin üreten değerleriyiz”

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Selahattin Gündüz, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği TMMOB´un bağımsız ve demokratik bir Türkiye´nin yaratılması yönündeki çalışmalarının bütünsel bir anlayış

26.12.2017 10:33:42 0
“Bu ülkenin üreten değerleriyiz”

 

TMMOB´un mesleki, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda mühendisleri ve mimarları temsil eden ve hak ve çıkarlarını koruma sorumluluğunu yerine getirirken sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel sorumluluklarına da işaret eden Gündüz, “Bizler bu ülkenin çimentosuyuz, üreten değerleriyiz” dedi.
İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği, 63. kuruluş yıldönümünü üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen geceyle kutladı. Kuruluş yıldönümü anısına meslekte 40. ve 25. yılını geride bırakan İMO üyelerine plaket verilen gecede konuşan Temsilcilik Başkanı Selahattin Gündüz, mesleki sorumluluklar yanında meslek mensuplarının yetiştirilmesinde üniversitelerin eğitim kalitesinin önemini de vurguladı. Gündüz, şunları kaydetti: “Topraklarının yüzde 95´i deprem kuşağında, nüfusunun bir o kadarı da deprem riski altında olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu koşullarda üniversitelerimiz en üst seviyede mühendis yetiştirmelidir. Maalesef mühendislik mesleğinin değeri arzu ettiğimiz düzeyde değildir. Mesleğimiz ve odalarımız zor bir dönemden geçmektedir. Bizler mesleki duruşumuzu ve kamudan yana olan tutumumuzu sürdürmek kararlılığı içinde olacağız. Böyle yaparsak bugünlerde bölgemize yerleşmeye çalışan sınır tanımaz emperyalizmi ulu önderimiz Mustafa Kelam Atatürk´ün gösterdiği yoldan yürüyerek durdurabiliriz.”

Kaçmaz´a 40.yıl plaketi
Meslekte 40 yılını tamamlayan İnşaat mühendisi Hamdi Kaçmaz´a plaketini Oda Başkanı Selahattin Gündüz verdi. Aynı gecede 25 yılını dolduran Yıldıray Şengül, Murat Sonel Aykut, Mehmet Bilginer ve Selçuk Kaçan da plaketlerini aldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23