Bugün Miraç Kandili

Hz. Muhammed´in göğe yükselerek Allahın huzuruna kabul edildiği gün olarak kabul edilen Miraç Kandili bugün kutlanacak.

GÜNCEL 13.04.2018 10:50:38 0
Bugün Miraç Kandili

İskenderun/SES

İslam aleminde 'Allah´a yükseliş ve arınma' olarak kabul edilen, Miraç Kandili, Müslümanların büyük önem verdiği ´üç aylar´ın ilki Recep ayının 27´nci gecesine denk geliyor. İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah´ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam´ın rehberliğinde Mescid-i Haram´dan Mescid-i Aksa´ya, oradan semaya ve ilahi huzura yükseldi. Miraç Kandili dolayısıyla yayımlanan mesajlarda günün kutsallığı vurgulanarak, insani ve ahlaki meziyetlerin en üst seviyede yaşanması dilekleri paylaşıldı.

Bilgili: Dargınları barıştırmak önemli görevlerden
AKP İlçe Başkanı B.Bestami Bilgili, Miraç Kandili´nin ‘feyiz ve bereketin coştuğu, hayırların kat kat arttığı, duaların geri çevrilmediği, mübarek gecelerden´ biri olduğunu belirttiği mesajında, “Miraç Kandili´ne hürmeten, kırılan kalpleri onarmak, yıkılan köprüleri yeniden kurmak, unuttuklarımızı bir daha hatırlamak, dargınları barıştırmak yapmamız gereken en önemli vazifelerden biri olmalıdır” dedi.

Ertem: Çekişme ve kırgınlar sonlandırılmalı
CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem de “Gönülleri yumuşatan Mübarek Miraç kandilini idrak etiğimiz bu özel günde bizlerde bu manevi iklimi fırsat bilerek, aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerimizin en üst seviyede yaşanmasına gayret göstermeliyiz” mesajını paylaştı.

Karasayar: Miraç mucizedir
Miraç´ı mucize olarak tanımlayan ve “tüm Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur” diyen TBMM İdare Amiri ve AKP Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, mesajında “Bu müstesna gecede gönül dünyamızı kirleten kötü duygulardan kendimizi arındırmak için bol bol tövbe etmeli, sağlıklı, mutlu, belalardan uzak bir yaşam sürmek için eller semaya kalkmalı, devletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğimizin devamı ve bütün insanlığın huzur bulması için dua etmeliyiz” ifadesini belirtti.


Anahtar Kelimeler: Miraç kandili

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22