Büşra, son yolculuğuna uğurlandı

Zeytin Dalı Harekatı´nda şehit olan askerler için Dörtyol ve Defne´de Kur´an-ı Kerim okundu. Harekat kapsamındaki görev yerine giderken geçirdiği kazada yaşamını yitiren Büşra Boyacı dün son yolculuğuna uğurlandı.

HATAY 17.02.2018 09:09:17 0
Büşra, son yolculuğuna uğurlandı

 

Dörtyol´da belediyenin düzenlediği etkinlik, Çerkez Hoca Camii´nde yapıldı. Belediye Başkanı Yaşar Toksoy´un da katılıdğı etkinlikte, şehitler ve Afrin harekatına katılan askerler için dua edildi. Camii önünde halka dökme tatlı ikram edildi. Toskoy, her zaman devlet, millet ve ordunun emrinde olduğunu belirtti.
Defne´deki Armutlu Camii Taziye Salonunda, Armutlu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe, Hatay Valisi Erdal Ata, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Okuyucu, Musevi Cemaati Temsilcisi Şaul Cenudioğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri der katıldı. Şehitlerin ruhuna Kur´an-ı Kerim okunduğu etkinlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin´de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı´na katılan mehmetçiğin başarısı için dua edildi. Etkinlikte konuşan vali Ata, milletin tarih boyunca yaşadığı birçok badireyi birlik ve beraberlik içinde tek yürek olmayı başarması sayesinde atlattığını ifade etti. Ata, 'Hatay´da farklı inanç ve kültürlere mensup hemşehrilerimiz dün olduğu gibi bugün de kardeşliğin verdiği güçle tek yürek olmuştur. Şehitliğin ne demek olduğunu çok iyi idrak eden milletimiz, Allah´ın izniyle bu zorluğun üstesinden de gelecektir. Biz 80 milyon Türk milleti olarak ırk, köken, inanç, kültür ve mezhep farkı gözetmeden bir ve beraberiz. Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, değerli ailelerine ve aziz milletimize ise başsağlığı diliyorum. Bugün burada devleti ve milleti için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizin ruhlarını şad ettik. Onların yüksek fedakarlıkları sayesinde bizler evlerimizde güven hissi ile oturabiliyoruz. Halen Afrin bölgesinde, İdlib bölgesinde ve ülkemizin dört bir yanında görev yapan tüm güvenlik güçlerimize görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum' dedi.
Reyhanlı´da da Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sınırda görev yapan mehmetçiğe destek vermek isteyen pazarcı esnafı konvoy halinde şehir turu attı.

Sınıra giderken kazada yaşamını yitirdi
Zeytin Dalı harekâtında görevli olarak sınıra giden 112 Acil Sağlık ekibi, Antakya-Reyhanlı karayolu üzerinde kaza yaptı. Kazada Büşra Boyacı (22) hayatını kaybetti, araçta bulunan bir sağlık görevlisi dee yaralandı. Hatay İl Ambulans Servisi Başhekimliği´nde paramedik olarak görev yapan Büşra Boyacı ve arkadaşının, kendi aracıyla Reyhanlı´daki görev yerline giderken kaza yaptığı öğrenildi. Büşra Boyacı için dün sabah Hatay İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde tören düzenledi ve ardından Antakya´nın Oğlakören Mahallesi´nde toprağa verildi. Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Hüseyin Bayramoğlu´nun da katıldığı cenaze töreninde Büşra, meslektaşları, sevenleri ve ailesinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede, anne Ayşe Boyacı kızının tabutuna sarılarak, kızını uğurladı.

HBB´den yol desteği
Hatay Büyükşehir Belediyes, Suriye´nin Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda mehmetçik´e destek olmaya devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi, askere ulaşım desteği sağlamaya devam etti. HBB Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı´nın sınır bölgelerinde görev yapan askerlerin hareket hızını kolaylaştırmak çin araç filosunu yüzde 70´ini seferber ettiği bildirildi. HBB ekiplerinin, sınır bölgesinde yol açma, dolgu malzemesi nakliyesi, mevzi açma, helikopter pisti hazırlama ve kanal açma gibi çalışmasını sürdürüyor

Suriye ordusu Afrin´e mi girecek?
Hürriyet´in internet sitesinde yer alan bir habere göre, Rusya, Suriye ördusunun önümüzdeki günlerde Afrin´e gireceğini söylediğine yer verdi. Habere göre, Suriye´deki durum hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandıran RİA, “Suriye yönetimiyle PYD arasında yapılan görüşmeler anlaşmaya varılmasıyla sonuçlandı. Afrin bölgesinin Türkiye sınırına kadar olan toprakları Şam kuvvetleri denetimine teslim edilecek. Suriye ordu birliklerinin Afrin bölgesi denetimini teslim alma süreci önümüzdeki günlerde başlayacak” ifadesine yer verdi. ABD yönetimi konuyla ilgili yorum yapmadı. ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye masası, Afrin bölgesindeki PYD ile Şam rejimi arasında anlaşmaya varıldığına dair ellerinde hiçbir bilgi bulunmadığını söyledi.
Rus haber ajansı Sputnik Türkiye´nin haberine göre de Suriye ordusunun Afrin´e gireceği iddiasının doğru olmadığı bilgisne yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22