Büyük arazilerden 10 bin lira imar çapı harcı

İskenderun Belediye Meclisi, haziran ayı gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplandı.

7.06.2017 10:27:49 0
Büyük arazilerden 10 bin lira imar çapı harcı

 Mecliste konuşan Dingil, 'Belediye olarak kentin birçok noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İskenderun´un gelişmesi ve kalkınması noktasında sizlerin her zaman düşüncelerine fikirlerine büyük önem veriyoruz. Her zaman halkımızın içindeyiz. Asfalt ve parke çalışmalarımız devam ediyor. Projelerimiz hızla ilerliyor. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket ediyor, toplumun her kesimine hizmet götürüyoruz' dedi. 

Meclis, dün yaptığı oturumda, Bitişik Mıntıkası 1739 parsel nolu 2.105,33 metrekare yüzölçümüne sahip arsanın üzerindeki 3 katlı betonarme binaya intifa hakkı tesis edilmiş olup, parselin çıplak mülkiyetinin satışı yönünde karar alınması ve Encümene satış yetkisinin verilmesini; 19.10.2016 tarih ve 63 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan ücretler tarifesindeki imar çap harcı kısmına ilave olarak sanayi alanlarında “Özel kişilere ve yabancılara ait olmayan tüzel kişiliklere ait alanlarda arsa alanı 5000 m2 ve üzeri parseller için 10.000 TL. imar çap harcı alınır.” ibaresinin eklenmesini ve kentteki harita mühendislerinin de kullanmakta olduğu cihazlar ile uyumlu olduğundan dolayı Belediyemiz tarafından da TKGM gibi bu hizmetin ücret karşılığında isteyen harita mühendislerine aylık ve yıllık olarak abonelik hizmetinin yapılabilmesi için çizelgeye göre 2017 yılı ücret tarifesine eklenmesini oy birliği ile kabul etti.

Kentin Çay Mahallesinde yaşayan bir gurup sakin de, geçen hafta cuma günü yapılan meclis oturumunda, 20 yıl önce gecekonduların yıkılıp, bina yapılması amacıyla Konukoğlu tarafından belediyeye şartlı bağışlanan arsanın verilmesini istedi. İskenderun Çay Mahalleliler Gecekondu Mağdurları Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Örnek ve yönetimi ile bazı sakinler, Meclis´in cuma günü yapılan oturumuna katıldı ve arsa konusunun MMeclis´te görüşülmesini istedi. Örnek, '1997 yılından bu yana, 20 yıldır mağduriyet yaşayan insanlarız. 1997 yılında Gaziantepli sanayici Abdulkadir Konukoğlu´nun belediyeye bağışladığı arsa, tapu şerhi ile yani ‘bu arsa, evleri yıkılacak olan 250 hak sahibine ev yapılması şartıyla İskenderun Belediyesi´ne bağışlanmıştır´ kaydıyla işlem gördü. Belediye eski başkanları dönemlerinde oyalandık ve hak sahipleri olarak bir netice elde edemedik' dedi. Gazetemize gelip, bilgi veren Örnek, dertlerini anlatmak, Meclis Grup başkanvekillerinin vereceği önergeyle konunun görüşülmesini istemek amacıyla İskenderun belediye Meclisine gittiklerini söyledi. Örnek, Meclis´te sözlü sataşma üzerine gerilim yaşandığını belirtti. 'Meclisin alacağı karar neticesi de 20 yıldır hak bekleyen 250 hak sahibi tapusuna kavuşacak' diyen Örnek, gazetemize iletilen yazılı açıklamada da, 'Bizler, meclisin ne olduğunu bilen insanlarız. İskenderun Belediye Meclis Başkan ve üyelerine saygı duyan kişileriz. Meclise saygı duyduğumuz içindir ki polis zoruyla değil kendi isteğimizle meclisi boşalttık. Ancak halkın meclisinden, halkın çıkartılması üzücü bir o kadar da düşündürücüdür' ifadesine yer verdi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00