Büyük zaferin 97. yılı

26 Ağustos´ta başlayan ve 30 Ağustos´ta sonuçlanan büyük zaferin 97. yıl dönümü yarın törenlerle kutlanacak.

GÜNCEL 29.08.2019 11:14:30 0
Büyük zaferin 97. yılı

Akın Bodur/İskenderun

 30 Ağustos Zafer Bayramı, İskenderun´un da arasında bulunduğu Hatay´ın tüm ilçelerinde tören ve etkinliklerle kutlanacak.
İskenderun´daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması, yarın (30 Ağustos Cuma) Atatürk Anıtı Alanında yapılacak törenle başlayacak. 'Milletin kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde, milli şuur ve ülkü etrafında birleşmiş olmasının, sevinç ve heyecanını yaşarken; bu mutlu günün' kutlandığını belirten İskenderun Kaymakamlığı, Zafer bayramının saat 09.30´da başlayacak törenle kutlanacağını ve Atatürk Anıtına kaymakamlık, garnizon komutanlığı ile belediye başkanlığı tarafından çelenklerin sunulması sonrası Zafer Bayramı tebrikler kaymakamlıkta kabul edilecek ve saat 10.30´da da Atatürk Bulvarı üzerinde tören geçidi ve etkinlikler düzenlenecek, kaymakam, garnizon Komutan ve belediye başkanı etkinliğe katılanların ve halkın bayramını kutlayacak. İskenderun Tugay Komutanlığında görevli subayların günün anlamını anlatacağı, öğrencilerin şiir okuyacağı, halk oyunları ve yamaç paraşütü gösterilerinin yapılacağı 30 Ağustos Zafer bayramı kutlaması kapsamında akşam da Atatürk çizimi yapılacak ve fener alayı düzenlenecek.Askeni bando da Atatürk Anıt Alanı´ndan başlayarak, İskenderun Deniz Müzesine kadar bando gösterisinde bulunacak. Bayram kapsamında Millet Parkında da İskenderun Belediyesi Musiki Derneğinin Türk Halk Müziği konseri de yer alacak. İskenderun Kent İskelesinde ise saat 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 arasında savaş gemisi ve sahil güvenlik botu halkın ziyaretine açılacak. Antakya´daki tören ise aynı gün Atatürk Anıtı önünde saat 09.00´da başlayacak ve tebrikler valilik makamında kabul edilecek, geçit töreni ise Gündüz Caddesinde yapılacak. Akşam ise valilik bahçesinde Zafer bayramı resepsiyonu düzenlenecek.

'Milletin bağımsızlık ülküsü önünde hiçbir gücün duramayacağı dünyaya ilan edildi'
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan, milletin birlik ve beraberlik içerisinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadele sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi´nin 97. yıldönümünün kutlamanın sonsuz heyecanı ve kıvancı içerisinde olunduğunu ifade etti. Kaymakam Yönden, '30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak çabasındaki emperyalist devlet rejimlerine karşı, tüm kıtlık ve imkânsızlıklara rağmen, Türk milletinin sarsılmaz azmi, birlik ve beraberliği, imanı ve inancı, vatanseverliği ve kahramanlığından aldığı feyz ile kazanılmıştır. Tarihi boyunca bağımsız yaşamayı ülkü edinmiş milletimiz, tarihinden aldığı onuru, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Ya istiklal ya ölüm´ sözleriyle perçinleyerek onun komutasındaki kahraman ordumuz ile 30 Ağustos tarihinde muhteşem bir zafere imza atarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır. Her türlü olumsuzluğa ve yokluğa rağmen kazanılan bu büyük ve destansı zafer ile; Milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık ülküsü önünde hiçbir gücün duramayacağı tüm dünyaya ilan edilmiştir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan yüce devletimiz ve aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden geleceği şüphesizdir. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. ´Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet´ ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz; içinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir. ´Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır´ dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her aziz şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür' değerlendirmesinde bulundu.

İskenderun´da halk müziği konseri
30 Ağustos Zafer Bayramının çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 30 Ağustos´un ulusun özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkının en büyük kanıtı olduğunu belirtti. 26 Ağustos´ta başlayan büyük taarruzun 30 Ağustos günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde gerçekleştirildiğini ve Anadolu coğrafyasında yaşayan Türk milletini özgürlüğüne kavuşturan altın bir sayfa olduğunu ifade eden Tosyalı, 'Belediye tarafından hazırlanan programlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın onuruna, gururuna yaraşır bir şekilde kutlayacağız. Büyük Zaferin büyük coşkusunu vatandaşlara yaşatacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında 30 Ağustos akşamı anıt alanında saat 19.00´da çocuk etkinlikleri, 20.00´da Atatürk Anıt Alanından diş hastanesi istikametine fener alayı ve saat 21.00´da Millet Parkında İskenderun Belediyesi Musiki Derneği konser verecek' açıklamasını yaptı.

HBB Kıraç konserini iptal etti
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenleyeceğini açıkladığı Kıraç konserini, Hatay´ın iki şehit vermesi üzerine iptal ettiğini duyurdu. HBB yetkilileri, Türk müziği sarkıcısı Kıraç´ın 29 Ağustos´ta Antakya´da vereceği konserin iptal edildiğini ve vatandaşların bu konuda anlayış göstereceği ifade etti.

Zafer Bayramı yaklaşımları
Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel ise '30 Ağustos, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı, tarihe altın harflerle yazılan zafer günüdür. Vatanımızın birlik ve beraberliği, milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı büyük zaferinin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve yurdun dört bir yanından canını ortaya koyan kahramanlarımızın elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz. Cumhuriyet ve demokrasi tarihimizin birlik ve beraberliği 97 yıl önce bu zafer destanı ile yazılmıştır. Ülkemizin varlığını, birliğini, beraberliğini tehdit eden her saldırıya, bugün de bu birlik beraberlik duygusu ile tek yürek olarak sahip çıkıyoruz' değerlendirmesini yaptı. Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da şi düşünceleri paylaştı: 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde, 26 Ağustos´ta başlayan ve 30 Ağustos 1922´de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum milletlere örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan ve her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi de ülkemizin tarihine yön veren önemli savaşlardan birisi olmuş ve bu zaferle milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesi tüm dünyaya gösterilmiştir.'
Alevi kanaat önderlerinden Sedat Bilgin de 'Türk milleti bütün fertleri ile milletimiz 30 Ağustos ile noktasını koyduğu kurtuluş mücadelesi ile tarihe bütün dünyanın unutamayacağı bir destan yazmıştır. Türk milleti adeta demiştir ki, hiçbir koşul altında bağımsızlık ve egemenliğimizden ödün vermeyeceğiz. Canımız pahasına da olsa vatan dediğimiz toprakları ve kanımızla renk verdiğimiz şanlı bayrağı sonuna kadar, ilelebet savunacağız ve ecdadımızdan aldığımız bu kutsal emanetleri gelecek nesillere onların bize bıraktığı gibi devredeceğiz. Yedi düvel ve kuklaları şunu bilmelidir ki, bu millet bu davasından hiçbir zaman vazgeçmedi ve geçmeyecektir. Yüzyıllar boyu dünyaya medeniyet dersi vermiş bu milleti kirli oyunlarla parçalamaya çalışanlar bu kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Millet olarak şunu unutmamalıyız ki, Birlik ve Beraberlik içinde kurtarılmış bu vatan ve kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti yine birlik ve beraberlik içinde yaşatılacaktır'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23