Büyük Zafer´in yıldönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı, Hatay´ın tüm ilçelerinde tören ve etkinliklerle kutlanacak.

GÜNCEL 30.08.2019 10:41:06 0
Büyük Zafer´in yıldönümü

İskenderun/SES

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması, bugün İskenderun´da Atatürk Anıtı Alanında, Arsuz´da Kent Meydanı´nda yapılacak törenle başlayacak.
İskenderun Kaymakamlığı, Zafer bayramının saat 09.30´da başlayacak törenle kutlanacağını ve Atatürk Anıtına kaymakamlık, garnizon komutanlığı ile belediye başkanlığı tarafından çelenklerin sunulması sonrası Zafer Bayramı tebriklerinin kaymakamlıkta kabul edileceğini ve saat 10.30´da da Atatürk Bulvarı üzerinde tören geçidi ve etkinliklerin düzenleneceğini bildirdi.
Arsuz´daki tören saat 09.00´de kaymakam, garnizon komutanı, belediye başkanının tebrikleri Kaymakamlık Makamında kabulüyle başlayacak. Saat 09.30´da Arsuz Atatürk Kent Meydanı önündeki Atatürk Anıtına Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma, şiir okunması, halk oyunları gösterisi yapılacak. Resmi kutlamanın yanı sıraCHP Arsuz ilçe teşkilatı saat 19.30´da fener alayı yürüyüşü gerçekleştirecek. İlçe Başkanı Faik Çekin, Arsuz Otel önünden başlayarak kent meydanına kadar devam edecek yürüyüşe tüm kent halkını davet ederek, talep olması halinde Karaağaç ve Nardüzü´nden araç kaldırılacağını bildirdi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bugünü ´bağımsız yaşama iradesini tüm dünyaya ilan ettiği gün´ olarak tanımladı. Vali Doğan´ın mesajı şöyle: 'Milli mücadelemizi eşsiz bir zaferle taçlandıran, içinde yüce Türk milletinin bağımsızlık destanını ve yeniden doğuşunu barındıran 30 Ağustos Zaferi´nin 97. yıl dönümünü milletçe birlik, beraberlik ve coşku içinde kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde milletimizin her karışına bedel ödediği bu topraklarda bağımsız yaşama iradesini tüm dünyaya ilan ettiği gün olan 30 Ağustos; şanlı tarihimize bir altın sayfa daha açmıştır. Ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını, aziz milletimizin kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar, binlerce yıllık güçlü devlet geleneğimiz ve medeniyet tasavvurumuz, güçlü ordumuz ve milletimizin birlik ve beraberliği karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacak ve asil milletimiz büyük hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları olmak üzere bu destanı tarihe mal eden bütün kahramanlarımızı ve bu toprakları vatana dönüştüren aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, Hataylı hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutluyorum.'

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında 30 Ağustos´un zaferle sonuçlanan kahramanlık destanı olduğunu ifade etti. Mesajının devamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zor şartlarda elde ettiği zaferin değerine her zaman sahip çıkacaklarını da belirten Lütfü Savaş, “Ulusal Kurtuluş Savaşı´nın dönüm noktalarından biri olarak tarihe geçen ve Türk milletinin yeniden doğuşunun ifadesi olan 30 Ağustos zaferi, Türkiye Cumhuriyeti´nin temelinin taçlandırıldığı tarihtir. Yıllardır sevgi, barış ve kardeşlik ruhuyla, tüm renkleriyle bir arada yaşayan, millet olmayı devlet olmaya tercih eden biz Hataylılar, 30 Ağustos ruhuyla gurur duymaya ve yaşamaya devam edeceğiz. Bizler bin bir zorluk ve cefayla kurulan cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkarak onları yücelteceğiz. Ay yıldızlı bayrağımıza, cumhuriyetimizin kazanımlarına, vatanımıza, milli ve manevi değerlerimize sarılmaya devam edeceğiz. Her yıl artan mutluluk ve gururla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 97. yıl dönümünü kutlu olsun. Ebedi kahramanlık destanını yazarak bize cennet vatanımızda hür yaşamayı armağan eden bu eşsiz zaferin mimarı ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşları ile vatanın bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00